Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: AaB - Brøndby IF

Det er et AaB-hold uden træner Jacob Friis, der får besøg af Brøndby IF i en på papiret spændende kamp.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Aalborg Portland Park
På TV: 3+
Dommer: Peter Kjærsgaard
Hashtag: #aabbif #sldk

Holdnyt:
AaB:
Det er nye tider i AaB, efter at klubbens cheftræner Jacob Friis har sagt op for at være tættere på sin familie. I stedet er det Peter Feher, der skal sikre gode resultater, mens norske Inge André Olsen arbejder på at finde en permanent afløser.

Hvad det konkret får af betydning for AaB's spil, er ikke til at sige, men det er tvivlsomt, at Feher skal ind og ændre på en helt masse fra start.

AaB ligger før opgøret på syvendepladsen med otte point efter seks kampe, efter man seneste tabte med 1-3 mod Vejle. Nu skal man forsøge at komme tilbage på rette spor med point mod Brøndby.

Nordjyderne er uden en skadet Magnus Christensen.

Brøndby IF:
De startede med fire sejre i fire kampe, men heldet er vendt lidt på det seneste, for man går ind til opgøret med et par nederlag i bagagen.

Det var nu ikke, fordi de ikke fortjente at komme ud af opgøret senest mod Midtjylland uden point. Brøndby spillede godt og var foran 2-0 - og kunne have scoret flere - men til sidst viste mestrene tænder og vendte 0-2 til 3-2.

Læs også:Optakt: SønderjyskE - AGF

Nu skal BIF så forsøge at komme tilbage på sporet mod AaB. I det opgør er man uden en karantæneramt Sigurd Rosted, mens Simon Hedlund har trænet fint og er tilbage i kamptruppen.

Blas Riveros forventes at starte inde, efter Kevin Mensah - ligesom Lasse Vigen - er ude med en skade. Derudover sidder Sigurd Rosted over med karantæne.

Karantæne:
AaB: Ingen
Brøndby IF: Sigurd Rosted

Bud på startopstillinger:
AaB (3-4-3): Rinne - Okore, Thelander, Ross - Pallesen, Ferreira, Hiljemark, Ahlmann - Andersen, Børsting, Fossum

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Hermannsson, Maxsø, Jung - Bruus, Lindstrøm, Frendrup, Radosevic, Riveros - Uhre, Pavlovic

Profilen:
Lucas Andersen er kaptajn og den store stjerne i AaB, men han mangler fortsat for alvor at stemple ind i sæsonen. Anføreren har spillet fem kampe uden at score, og for så vigtig en offensiv AaB-brik er det lang tid at gå uden et mål.

Vidste du, at..:
Superligaen blev oprettet i 1991, og begge klubber har været med hele vejen. Brøndby har dog spillet fire flere kampe, fordi klubben har deltaget i mesterskabsspillet hver gang, mens der var 14 hold i Superligaen. FC København har hentet flest point nogensinde i Superligaen med 1729 point, mens Brøndby ligger nummer to med 76 færre point. På tredjepladsen kommer AaB med 242 færre point end Brøndby.

Læs også:Superliga powerranking: FCM har bredden, SønderjyskE og VB stærke i start-11

Dom:
Hvad betydet der for AaB-holdet, at Jacob Friis er stoppet?

Det er det helt store spørgsmål. Ser man taktiske ændringer, kommer der ændringer i startopstillingen, og hvordan reagerer spillerne på, at han er stoppet? Efterlader de alt på banen for Friis i respekt?

Brøndby skal have oprejsning efter to nederlag i streg, hvor man i hvert fald senest leverede en indsats, der var god nok til at hente tre point, men FCM tog sejren til sidst.

Vi regner med en tæt og underholdende kamp. I sidste ende deler holdene i porten - 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Tidligere Brøndby-spillers søn vil på Manchester Uniteds førstehold

Læs også:Optakt: Vejle Boldklub - Randers FC

Læs også:Jacob Friis efter opsigelse: Det blev klart efter FCK-kampen