• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: AaB - FC Nordsjælland

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kriseramte AaB jagter tiltrængte point, når topholdet FC Nordsjælland kommer på besøg søndag.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Aalborg Portland Park
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: Canal 9
Hashtag: #aabfcn #sldk

Holdnyt
AaB

Det må være tungt at være spiller for, ansat i eller fan af AaB i øjeblikket.

Den nordjyske fodboldklub har indledt sæsonen med et sølle point i fire kampe i Superligaen, hvor man befinder sig som nummer 11, kun foran kriseramte OB. Tager man også sidste sæson med i ligningen, har AaB ikke vundet en eneste af deres seneste 12 ligakampe.

Senest så Lars Friis’ tropper nærmest opgivende eller ligeglade ud i perioder mod Silkeborg IF, som man tabte 1-3 til, og efterfølgende konkluderede ansvarshavende chefredaktør Allan Olsen i en mening på tipsbladet.dk, at “AaB er i tordnende krise”.

Så der er noget, der skal rettes op på, og det skal starte mod FC Nordsjælland søndag.

Lars Friis og trænerstaben måtte se bort fra Anders Hagelskjær og Andreas Poulsen senest, og det er kun sidstnævnte, der er udtaget til truppen i denne omgang. Kristoffer Pallesen slutter sig desuden til Hagelskjær på skadeslisten, mens Anders Noshe er med U17-landsholdet til en turnering i Norge.

FC Nordsjælland
Mens det går skrækkeligt for AaB, er det lige omvendt for FC Nordsjælland. Efter en skuffende 2021/22-sæson buldrer Flemming Pedersens tropper derudaf og fører Superligaen med maksimumpoint efter fire runder.

Det kan man blandt andet takke en stærk defensiv for, mens offensivprofiler som Andreas Schjelderup har trådt i karakterer.

FC Nordsjællands angreb har desuden stået for flest såkaldte “expected goals” hidtil i sæsonen med 7,4, mens FC København er nummer to med 6,3. Det til trods for, at FCN faktisk ifølge Superligaens egne tal har skabt færrest chancer i ligaen. Chancerne har imidlertid bare været tilpas store.

Før sidste weekends kamp mod Viborg FF måtte midtbaneprofilen Mads Bidstrup udgå med en skade, men han er tilbage i kamptruppen til dagens opgør.

Karantæne
AaB: Ingen
FC Nordsjælland: Oliver Villadsen

Bud på startopstillinger:
AaB (4-3-3): Posavec - Ludewig, Kramer, Ross, Ahlmann - Højholt, Fossum, Ferreira - Sousa, Ementa, Andersen

FC Nordsjælland (4-2-3-1): Hansen - Svensson, Hansen, Nagalo, Frese - Christensen, Diomande -  Hansen, Schjelderup, Nuamah - Antman

Profilen:
Han kom buldrende frem på scenen som 16-årig i forrige sæson, men 2021/22-sæsonen var en til glemmebogen for Andreas Schjelderup. Nu er den i dag 18-årige offensivspiller imidlertid tilbage på ret kurs og har spillet flere fine kampe i sæsonstarten, hvor han også er disket op med tre kasser og et oplæg. Det er en, AaB skal holde rigtig godt øje med.

Vidste du, at…:
AaB har spillet 12 kampe i Superligaen uden at vinde, og det velsagtens største problem i de kampe har været forsvaret. Hele 27 gange har AaB skullet hente bolden ud af eget mål over de 12 kampe, og det giver et gennemsnit på 2,25 mål imod pr. kamp. Når man indkasserer så mange mål, vinder man ikke mange fodboldkampe. 

Dom:
Det er i sandhed bund mod top, når AaB tager imod FC Nordsjælland, og kigger man udelukkende på tabellen, bør Farum-klubben være favoritter. Der skal dog komme en modreaktion fra AaB på et eller andet tidspunkt, og herfra er der tro på, at de tager et yderst tiltrængt point søndag. Det slutter 1-1 i Aalborg.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.