• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AC Horsens - Brøndby IF

Foto: Getty Images

Begge klubber er på jagt efter en god afslutning på 2020, og for hjemmeholdet Horsens er det vigtigt i forhold til at hente ind på konkurrenterne i bundstriden.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 20.00
Spillested: Casa Arena, Horsens
Dommer. Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #achbif #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
De ligger næstsidst i Superligaen med seks point efter 12 kampe, og der er hele otte op til Vejle Boldklub. To hold vil til sommer rykke ud af dansk fodbolds bedste række, så AC Horsens skal til at hente nogle point. Klubben har bare scoret ni gange i sæsonen, og det er klart færrest af alle hold.

Der var alligevel noget positivt at tage med fra nederlaget på 1-2 til AGF i Superligaen senest, for det var faktisk et ganske velspillende og ikke mindst kæmpende Horsens-hold, der bød AGF op til dans. Og det er noget af det samme, holdet skal komme med under vikarierende træner Mads Lyng, hvis det skal ende med point mod Brøndby.

Interessant bliver det i øvrigt også at se, hvordan banen i Horsens kommer til at se ud. Den havde det ikke specielt godt senest, hvor Horsens altså havde besøg af AGF.

Træner Mads Lyng er uden en karantæneramt Hallur Hansson, og så er han også uden Jonas Thorsen, der er blevet opereret for testikelkræft.

Hverken Michael Lumb eller Peter Nymann var med i pokalopgøret mod AGF i midtugen, som aarhusianerne vandt. Håbet er, at Jannik Pohl kan spille opgøret mod Brøndby.

Brøndby IF:
De havde drømme om et langt pokaleventyr - ikke mindst fordi pokalvinderen i denne sæson er garanteret et europæisk gruppespil næste sæson - men drømmen blev knust torsdag aften, hvor Brøndby tabte til Fremad Amager med 2-1 efter 120 minutters fodbold.

Læs også:Prisvinderen Lindstrøm: Det her var måske lidt farligt for mig

Dermed er fokus igen på Superligaen, hvor Niels Frederiksens tropper har været gode og i øjeblikket ligger nummer to, á point med topholdet FC Midtjylland.

Det er derfor muligt for BIF at overvintre på Superligaens førsteplads, og det skal holdet naturligvis jagte - også for at få oprejsning efter nederlaget i pokalturneringen.

Til opgøret er Brøndby ramt af skader og er med sikkerhed uden Blas Riveros, Rezan Corlu og Andrija Pavlovic, mens også Kevin Mensah og Peter Bjur også har været ude på det seneste.

Karantæner:
AC Horsens: Hallur Hansson
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (4-4-2): Delac - Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Prip, Jacobsen, Gemmer, Frantsen - Finnbogason, Brock-Madsen

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Rosted, Maxsø, Jung - Bruus, Radosevic, Lindstrøm, Vigen, Frendrup - Uhre, Hedlund

Profilen:
Kjartan Finnbogason stak kniven i Brøndbys hjerter, da han i forsommeren 2018 scorede to gange mod BIF - den sidste scoring dybt i dommerens tillægstid - så opgøret endte 2-2. Dermed fik FCM serveretten i forhold til at vinde mesterskabet, og klubben slog netop Horsens hjemme i sidste runde med 1-0. I stedet sluttede Brøndby to i Superligaen og vandt ikke det mesterskab, klubben så længe lå til at vinde.

Læs også:Jonas Thorsen opereret for testikelkræft

Vidste du, at...:
Historisk set er det ret tæt, når de to hold mødes i Superligaen. 11 gange har Horsens vundet, 14 gange har Brøndby vundet, og syv gange er det endt uafgjort.

Dom:
Det er et svært opgør at spå om, for det plejer at være ganske intense og tætte kampe, de to hold spiller. Det kan også få betydning, at banen i Horsens senest mod AGF ikke så ud til at have det voldsomt godt.

Så det kan godt blive en kamp om dueller og andenbolde, hvor dødbolde også får stor betydning. Og så vil Brøndbys større trupkvalitet ikke være nær så synlig.

Det kommer til at gøre ondt på Horsens, at de er uden både Hallur Hansson og Jonas Thorsen, men vi tror, der kommer en overraskelse i Østjylland på søndag. 2-1 til det duelstærke hold, der fighter sig til en sejr.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Efter sejr over Brøndby: Ikke sjovt at se dem på den måde

Læs også:Kaldes flopindkøb i Holland: Sådan er det, når man ikke leverer

Læs også:Optakt: SønderjyskE - Randers FC