Optakt: AC Horsens - Hobro IK

To hold, der tørster efter en sejr mødes på Casa Arena søndag middag. Hvem får mest ud af ønsket og håbet om tre vigtige point?

AC Horsens:
AC Horsens  gik til pause på grund af landsholds-aktiviteter med et klart 3-0-nederlag ude til OB, hvilket betyder, at holdet nu er uden sejr i de seneste fire Superliga-runder og, at placeringen i tabellen nu byder på en 12. plads.

Som Horsens-backen meget fint har udtryk det, vil de kommende fire kampe definere ret meget i forhold til, hvad der skal blive af AC Horsens-sæsonen. For her venter ganske enkelt alle de hold, der ligger fra 10-14: Hobro, Lyngby, Esbjerg og Silkeborg.

Der er tydelige problemer i begge ender af banen for AC Horsens, der bare har scoret ni gange, hvilket er dårligst af alle sammen med Esbjerg,. Men når man så på samme tid har lukket hele 22 mål ind - så giver det sig selv, at det bliver så som så med pointene. Kun Silkeborg IF har lukket flere mål ind i ligaen.

AC Horsens har på eget græs kun formået at score tre gange - men har til gengæld lukket 14 mål. Derfor er hjemmebanestatistikken da også ganske deprimerende med kun fire point i de seks kampe.

Fyrtårnet Ayo Okosun er i karantæne, hvilket måske giver manager Bo Henriksen et hovedbrud i forhold til, hvem der så skak starte i front, for er det mon tid til at se Brock-Madsen og Pohl fra start i samme kamp?

Michael Lumb er retur fra karantæne-boksen.

Hobro IK:
Det blev til klø i hjemmekampen mod lokalrivalerne fra AaB i den seneste runde, hvilket sendte Hobro på pause med to nederlag i træk og bare et point i de seneste tre spillerunder. Pausen har blandt andet været brugt på en testkamp mod AGF, hvor det også blev til nederlag.

Hobro har tabt de seneste to udekampe, og sæsonens eneste sejr på en modstanders bane ligger helt tilbage til august, hvor Silkeborg blev besejret.

Alexander Baun og Mads Hvilsom er fortsat ude med skader

Til gengæld er Christian Cappis og Emmanuel Sabbi begge tilbage efter afsonet karantæne, hvilket naturligvis er en styrkelse af holdets jagt på en tiltrængt sejr.

Karantæne:
AC Horsens: Ayo Okosun
Hobro IK: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (4-4-2): Lansing - Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Andreassen, Jacobsen, Hansson, Thorsen - Pohl, Brock-Madsen

Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Ahmedhodzic, Minor Petersen, Haarup - Sabbi, Cappis, Pedersen, Babayan - Kristoffersen, Kirkevold

Profilen:

Vidste du, at..:
De to klubber kun har mødt hinanden fire gange tidligere i Superligaen - og at samtlige af de opgør er sluttet med uafgjort resultat?

Dom:
Ingen tvivl om at begge mandskaber i den grad har brug for en sejr for at skyde sig på afstand fra bundkampen, men sandheden for begge er, at formkurven pegede nedad inden pausen. Et af de afgørende spørgsmål i kampen er, om der er nogen at holdene, der tør gå målrettet efter sejre, eller om det bliver en kamp, hvor det fra første fløjt handler mest om at forsvare målet og så ellers håbe på et afgørende mål i løbet af de 90 minutter?

Troen på, at det bliver to hold, der går til stålet med en vis forsigtighed er stor, og det kan meget vel blive dem femte pointdeler i træk. Vi byder på 1-1 i Horsens.