• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: AC Horsens - OB

Foto: Getty Images

OB har en 3-1-sejr med i bagagen til Horsens, og den føring skal fynboerne forsvare, så de kan møde enten AGF eller FCK i en Europa-finale.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: CASA Arena, Horsens 
Dommer: Michael Tykgaard
Slutspil: Europa Playoff
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #achob #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
Efter ikke at have tabt en kamp i en evighed kom AC Horsens ned på jorden, da det blev til et 1-3-nederlag mod OB i den første kamp torsdag aften, og dermed skal meget gå op i en højere enhed, hvis Bo Henriksens mandskab skal ende med billetten til næste uges Europa-finale mod enten AGF eller FC København.

Den Gule Fare havde momentum i starten af anden halvleg, hvor de med mere skarphed kunne have vendt kampen på hovedet, men set over 90 minutter var OB det klart bedste mandskab.

Bo Henriksen havde allerede efter 45 minutter foretaget tre udskiftninger - blandt andet på grund af skader til Nicolai Brock-Madsen og Alexander Ludwig - så gameplanen blev hurtigt slået i stykker.

Nu skal han opfinde en ny og mere offensiv én af slagsen, hvis AC Horsens skal hente det tabte tilbage i søndagens returkamp.

Både Alexander Ludwig eller Nicolai Brock-Madsen har været tvivlsomme til opgøret, og det er blot førstnævnte, der er blevet klar til ta spille. Derudover mangler reservekeeper Michael Lansing.

OB:
Fynboerne drømte om top seks. Sådan gik det ikke, men nu er Jakob Michelsens tropper ikke langt fra at opnå det næstbedste. 

Læs også:Helt sindssyg AGF-mania: Der er bulder og brag i shoppen

Der var for alvor grund til bekymring, da Silkeborg IF for bare fem uger siden smadrede OB med 6-0, men man må give Jakob Michelsen, at han har fået rejst sit mandskab, og det ligner en klog beslutning af OB-ledelsen, af de ikke fyrede cheftræneren, da presset udefra var maksimalt.

OB har haft mange skader i dette forår, men intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget, og det har blandt andet medført, at spillere som Max Fenger og Mads Frøkjær-Jensen er vokset gevaldigt, og lige nu er de nøglespillere i OB, selv om de kun er henholdsvis 20 og 18 år. 

Det lysner også så småt på skadesfronten, hvor Alexander Juel Andersen, Janus Drachmann og Mart Lieder er de eneste, som med sikkerhed ikke er kampklare. Jens Jakob Thomasen måtte udgå i første halvleg mod AC Horsens, men han er blevet meldt klar.

OB må også undvære Marco Lund, der afsoner karantæne.

Karantæner:
AC Horsens: Ingen
OB: Marco Lund

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (4-4-2): Delac - Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Prip, Jacobsen, Okosun, Thorsen - Frantsen, Hansson

OB (3-5-2): Christensen - Larsen, Tverskov, O. Lund - Johnson Laursen, Kløve, Thomasen, Frøkjær-Jensen, Skjelvik - Jebali, Fenger

Læs også:Optakt: FC København - FC Nordsjælland

Profilen:
Der er flere formstærke spillere i OB i øjeblikket, og én af de mest fremtrædende er Jørgen Skjelvik, der for alvor har bidt sig fast, efter at Jacob Barrett Laursen har forladt klubben. Han var en af OB's bedste spillere i den første kamp mod AC Horsens, og østjyderne skal have styr på nordmanden, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at indhente det tabte. 

Vidste du, at..:
Ayo Simon Okosun plejer at være den spiller i Superligaen, der vinder flest hovedstødsdueller, og denne sæson er absolut ingen undtagelse. Før AC Horsens' potentielt sidste kamp i sæsonen har Okosun vundet 229 dueller i luftrummet, og det er hele 49 flere end AGF-angriberen Patrick Mortensen, der er på  andenpladsen.

Dom:
AC Horsens skal frem og angribe fra første fløjt, og det kan sætte OB under pres, men det åbner også for nogle kontrachancer, og fynboerne har hurtige folk oppe i front. Gæsterne bør være i stand til at forsvare føringen fra det første opgør, og buddet herfra er, at OB avancerer til Europa-finalen. Søndag bliver det 2-2 i Horsens.

Tidligere indbyrdes kampe:

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 35. spillerunde

Læs også:Optakt: AGF - Brøndby IF

Læs også:AaB-chef: Håber, at vi skal have Okore med videre

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: Lyngby BK - OB

To hold, der ikke er kommet specielt godt fra start i denne sæson, mødes i Lyngby i en yderst vigtig kamp.

Mere Superliga

Fokus