2016-12-11 10:18

AGF har ikke vundet over FC København i umindelige tider, men kan alligevel øjne et håb om point i sidste spillerunde i 2016.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer:  Michael Tykgaard
På TV: Canal 9
Twitter: #AGFFCK #sldk

Holdnyt:

AGF:
Aarhus-holdet vandt en uhyre vigtig og overraskende sejr ude over FC Midtjylland i den seneste spillerunde. Det betyder nemlig, at AGF holdt afstanden til bundholdene, der ellers er godt i gang med at røre på sig.
Men ellers kan AGF'erne se tilbage på et efterår, der samlet set har været en skuffelse med alt for mange udsving og dumme personlige og kostbare fejl - det har kostet og gør, at drømmen om top 6 er langt væk og stadig vil være det, hvis det skulle blive til en overraskende sejr over FC København.
Ingen nye skader i AGF-truppen til årets sidste spillerunde. 

FC København:
Otte sejre i træk, en status som ubesejret i ligaen og europæisk fodbold sikret efter jul er status for ligaens suveræne tophold, der søndag tager den endelige afsked med anfører og Efterårets Profil Thomas Delaney, der skifter til tysk fodbold fra årsskiftet. 
Selv om FCK ikke fik den håbede videre tur i CL tidligere på ugen, bliver der ikke hængt med hovedet, og skulle der være trætte ben i truppen, vil nye dygtige spillere træde ind i staretopstillingen uden problemer. 
Federico Santander var ikke med i Belgien til Champions League-kampen og sidder også over i efterårets sidste kamp.

Karantæne:
AGF : Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-2-3-1): Jovanovic - Juel Andersen, Backman, Khodzhaniiazov, Juelsgård - Olsen - Spelmann, Sverrisson, Amini, Bjarnason - Rasmussen

FC København (4-4-2): Olsen - Ankersen, Jørgensen, Johansson, Augustinsson - Kusk, Kvist, Delaney, Toutouh - Cornelius, Pavlovic

Profilen:
Morten Duncan Rasmussen kan blive afgørende for AGF i kampen mod FCK. Angriberen scorede tre gange mod AC Horsens, men er gået fra banen de sidste to kampe uden at score. Hvis han kan få skruet støvlerne ordentlig på, så har AGF en chance i søndagens opgør

Vidste du, at...:
AGF har ikke vundet over FC København i de seneste 15 Superliga-kampe - det er blevet til seks nederlag og ni uafgjorte. Men isolerer man tallene til kun at omfatte kampe spillet i Aarhus, tænder det et endnu større håb for point til hjemmeholdet. Her har AGF nemlig kun tabt en af de seneste seks hjemmekampe mod københavnerne.

Dom:
Det er virkelig svært at se AGF stille ret meget op mod FC København, der kværner afsted i ligaen, mens AGF aldrig helt har fundet en kurs og i hvert fald ikke meget, der minder om stabilitet. Et lille håb ligger i, at AGF har det med at give FCK ret tætte kampe og vil tage kampen op fysisk. Det rækker dog næppe til noget denne søndag - FC København cruiser videre mod guldet og vinder 2-0 i Aarhus. 

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO