• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: AGF - FC København

Foto: Getty Images

Danmarks to største byer brager sammen på fodboldbanen, og momentum er indiskutabelt i Aarhus.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 3+
Hashtag: #agffck #sldk

Holdnyt:
AGF:
David Nielsen kan kigge på tabellen og notere sig, at hans AGF-mandskab er det eneste ubesejrede i Superligaen.

Århusianerne har vundet tre kampe og spillet to uafgjort, og den samlede pointhøst rækker før sjette runde til en andenplads efter Brøndby IF. Dermed har AGF fortsat takterne fra den fornemme sæson i fjor.

AGF har intet imod at overlade initiativet til modstanderne, og i stedet er David Nielsens tropper knivskarpe på dødbolde og kontra. Det direkte spil fungerer strålende i AGF, og det bliver også sådan, de griber søndagens kamp an.

AGF er naturligvis også godt hjulpet på vej af, at klubben har en angriber, der scorer hele tiden. Patrick Mortensen har scoret i alle fem kampe i indeværende sæson, og det gør ham til Superliga-topscorer.

Hjemmeholdet må undvære Niklas Backman, Alex Gersbach, Mustafa Amini og Zach Duncan mod FC København. Derudover er tredjekeeper Kasper T. Kristensen blevet testet positiv for Covid-19 i ugens løb.

FC København:
Den aktuelle krise i hovedstaden fik tilføjet et nyt kapitel i seneste runde, hvor det blev til et 1-2-nederlag på hjemmebane til AaB. Det var første gang i 13 år, at nordjyderne vandt en kamp i Superliga-regi i Parken.

FC Københavns præstation var tandløs, og der var i hvert fald ikke tale om nogen umiddelbar Hjalte-effekt. Eller Kvist-effekt. 

Læs også:Hjalte Nørregaard er optimistisk før AGF: Ingen gemmer sig

Løverne har blot vundet én af de første fem kampe, og det efterlader holdet i den nederste region af Superligaen. Der er stadig mange kampe tilbage i kalenderen, men FC København skal efterhånden passe gevaldigt på, at de ikke har smidt hele sæsonen på gulvet allerede inden vinterpausen. 

Det er tydeligt, at FC København meget gerne vil kombinere sig frem til de store chancer i kampene og meget gerne pumpe indlæg ind i feltet - de såkaldte "lykketræf" tror man ikke meget på. FC København er det hold i Superligaen, der har afsluttet tredjeflest gange inde i feltet - samtidig er man det hold, der har haft næstfærrest afslutninger uden for feltet. 

FC København er meget på bolden i kampene, men at holdet mangler at lukrere på overtaget, understreges blandt andet af, at FCK blot har haft 30,7 procent fremadrettede afleveringer i denne sæson - det er færrest af alle. FCK topper til gengæld listen for flest afleveringer til siden. Det tegner et billede af et hold med alt for meget boldflytteri.

Kamil Wilczek måtte udgå med en skade i den seneste kamp mod AaB, og han bliver ikke klar mod AGF. Derudover er der Andreas Bjelland, Jens Stage, Nicolaj Thomsen og Ragnar Sigurdsson fortsat ude. 

Bud på startopstillinger:
AGF (4-3-3): Grabara - Munksgaard, Hausner, Tingager, Højer Nielsen - Olsen, Poulsen, Hvidt - Grønbæk, Mortensen, Thorsteinsson

FC København (4-4-2): Johnsson - Ankersen, Zanka, Nelsson, Boilesen -  Biel, Falk, Zeca, Fischer - Wind, Kaufmann

Profilen:
Jon Dagur Thorsteinsson var godt spillende i sidste sæson, og det gjaldt ikke mindst, når AGF var oppe imod de store hold. Islændingen scorede blandt andet to mål mod FC København. Nu skal han vise, at han kan gentage succesen, når AGF spiller sin hidtil sværeste kamp i sæsonen. Thorsteinsson er afgjort værd at holde et ekstra øje med søndag. 

Vidste du, at..:
FCK-træner Hjalte Bo Nørregaard har op til søndagens kamp udtalt, at løverne gerne vil være dominerende på bolden. Den del af missionen skal nok lykkes for Hjalte og co. AGF er nemlig det hold i Superligaen, der har haft mindst boldbesiddelse i denne sæson. 41,5 procent er det blevet til i de første fem kampe - OB på næstsidstepladsen har 43,3 procent. FC København er omvendt det hold med næstmest boldbesiddelse.

Læs også:Galatasaray lurer på Jonas Wind: Har charmeret trænerlegende

Dom:
AGF må være små favoritter i en hjemmekamp mod FC København, som tingene er lige nu.

Det bliver helt sikkert en kamp, hvor AGF vil overlade initiativet til FC København, men det skal man ikke lade sig snyde af, og der skal helt sikkert nok gemme sig en række chancer til århusianerne. 

Det er åbenlyst, at der på papiret er masser af kvalitet i FCK-truppen, men lige nu og her er det svært at finde et godt argument for, hvorfor holdet skulle kunne tage til Aarhus og slå AGF. Det har vi i hvert fald ikke fidus til. AGF vinder 2-1 over FC København.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Claus Steinlein om fyret Solbakken: Jeg savnede ham allerede til frokost

Læs også:FCK leder stadig efter ny træner: Vi har fået mange interessante henvendelser

Læs også:Hele rød blok ignorerede FC København: Det er provokerende

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020