• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Obaida El-Itr

Optakt: AGF - Viborg FF

Foto: Getty Images

To formstærke mandskaber krydser søndag klinger i Superligaen. Vi varmer op til opgøret her.

Af Obaida El-Itr

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Jacob Karlsen
På TV: TV3 Sport og Viaplay
Hashtag: #agfvff #sldk

Holdnyt:
AGF:
I forrige spillerunde formåede AGF at besejre FC Nordsjælland på kunstgræsset i Farum, og udeholdet holdt Ernest Nuamah og co. fra scoringer. Det er en flot bedrift.

Vi har nævnt det flere gange, og vi gør det gerne igen. AGF's tyske cheftræner Uwe Rösler har åbenbart fundet den helt rigtige opskrift på, hvordan man lukker ned for alle andre Superliga-hold.

Målmand Jesper Hansen og forsvarsspillerne foran ham har leveret på et højt niveau. Tobias Mølgaard formåede forleden at lukke ned for Mohamed Daramy. Hvis Achouri tager udgangspunkt i venstre side, som vi har set, bliver det en spændende duel mellem de to. Kan Mølgaard også pille pynten af tuneseren?

Til gengæld halter det offensivt for Patrick Mortensen og co. Det er ikke mange chancer, de kommer frem til. Kan AGF få gang i spillet på den sidste tredjedel af banen, tør man næsten ikke tænke på, hvad det kan blive til.

Det bliver naturligvis også interessant at se, om Nicolai Poulsen igen må se til fra bænken. Mod FCN leverede AGF-midtbanen en god præstation, så måske skal den 29-årige Poulsen vænne sig til pladsen på bænken.

Hjemmeholdet må undvære den skadede trio Oliver Lund, Jelle Duin og Thomas Kristensen. Felix Beijmo vender tilbage i truppen.

Viborg FF:
Måske det mest formstærke hold i Superligaen. Er der noget Viborg ikke kan i øjeblikket? Lækkert offensivt spil og en kompakt defensiv, der ikke tillader ret meget. De seneste tre opgør mellem AGF og Viborg er endt med to sejre til førstnævnte og et uafgjort resultat.

Vi skal tilbage til maj sidste år for at finde de grønblusedes seneste sejr over AGF.

Som nævnt har AGF set skræmmende ud defensivt. Men kan Jesper Hansen og co. lukke ned for Achouri, Said og de øvrige offensive esser fra Viborg FF.

Klubben fra domkirkebyen er tilbageholdene med at kalde sig selv for guldkandidat, men enhver, som følger Superligaen tæt, kan efterhånden se, at Viborg skal tages seriøst. FC København og FC Nordsjælland har ikke vist storform det seneste stykke tid, og vinder Jacob Friis tropper over AGF søndag, kan viborgenserne for alvor begynde at drømme rigtig stort.

Mads Lauritsen, Nils Mortimer og Martin Agnarsson er på skadeslisten.

Karantæner:
AGF: Ingen
Viborg FF: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (3-4-2-1): Hansen - Mølgaard, Tingager, Bisseck - Beijmo, Madsen, Poulsen, Links - Yakob, Anderson - Mortensen

Viborg FF (4-3-3): Lund - Gaaei, Zaletel, Bürgy, Anyembe - Bonde, Grønning, Leemans - Said, Renato Junior, Achouri

Dom:
Viborg har set farlige ud, og når Achouri blandt andre er i spillehumør, er det svært for et ethvert forsvar i Superligaen at stå imod. AGF har dog vist, at de er et hold, man ikke bare lige kan score mod. Jesper Hansen indkasserer dog et mål søndag. Vi tror Viborg tager en smal 1-0-sejr.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: