• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: Brøndby IF - AGF

Foto: Anders Kjærbye/Getty Images

Brøndby IF og AGF mødes i første spillerunde, hvor Uwe Rösler får debut som De Hviies cheftræner.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3+
Hashtag: #bifagf #sldk

Holdnyt
Brøndby IF

Der er ikke sket det store i Brøndby IF, siden sidste sæson sluttede. Norske Sebastian Sebulonsen er indtil videre sommerens eneste indkøb, mens kun marginalspillere som Rasmus Wikström og Jagvir Singh er blevet sendt videre i systemet. Brøndby har dog bekræftet, at Andreas Bruus er tæt på at blive solgt. 

Niels Frederiksen råder altså - i skrivende stund - over noget nær samme trup, som han gjorde i fjor, hvor klubben fra Vestegnen endte som nummer fire i Superligaen. Der er dog som bekendt stadig halvanden måned tilbage af transfervinduet, så der kan stadig ske lidt.

Brøndby IF’s forberedelser til sæsonstarten har ikke været videre succesfulde. Holdets fire testkampe bød på en sejr over Lyngby Boldklub, en uafgjort mod Hvidovre IF samt nederlag til både AGF og Hansa Rostock.

Hvad værre er, så blev anfører Andreas Maxsø skadet, og han ventes ude i hele 12 uger. Derfor er han ikke med mod AGF i sæsonpræmieren, hvor Kevin Tshiembe og Sigurd Rosted i stedet kan tage pladserne i centerforsvaret.

Også langtidsskadede Kevin Mensah og Carl Björk er ude. Andreas Bruus, der er på vej væk, er ikke udtaget.

AGF
I modsætning til Brøndby IF er der sket en hel del hos AGF siden sidste sæson.

Først og fremmest er Uwe Rösler kommet ind som ny cheftræner, og han har praktiseret en 3-5-2-formation i holdets testkampe, hvor der har været blandt succes. Man spillede således uafgjort mod AaB, vandt over Brøndby IF og tabte generalprøven mod SønderjyskE.

Derudover er der kommet et par nye spillere til i form af højre back Tobias Mølgaard, midtbanespiller Mads Emil Madsen samt angriber Sigurd Haugen, mens Mustapha Bundu, Jon Dagur Thorsteinsson og Jack Wilshere har forladt klubben.

Det bliver altså et noget anderledes AGF-mandskab, vi kommer til at se i den kommende sæson, og som vi for første gang får at se i en officiel kamp søndag.

Uwe Rösler må se bort fra Oliver Lund, der har siddet ude med en skade i opstarten. Benjamin Hvidt er også på vej tilbage fra en skade, mens Dawid Kurminowski er tvivlsom. 

Karantæne
Brøndby IF: Ingen

AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-1-2): Hermansen - Sebulonsen, Tshiembe, Rosted, Riveros - Greve, Radosevic, Bell - Slimane - Hedlund, Kvistgaarden

AGF (3-5-2): Hansen - Kristensen, Tingager, Bisseck - Mølgaard, Grønbæk, Poulsen, Anderson, Links - Haugen, Mortensen

Profilen:
Kevin Tshiembes tid i Brøndby IF har budt på op- og nedture hidtil, men med Andreas Maxsøs fravær over de kommende mange uger bliver stopperen en vigtig mand. I slutningen af sidste sæson viste han allerede gode takter, og han skal forsøge at ride videre på den bølge.

Vidste du, at…:
Også i sidste sæson mødtes Brøndby IF og AGF i sæsonpræmieren. Den kamp blev spillet i Aarhus og endte 1-1 efter mål af Jon Dagur Thorsteinsson og Kevin Mensah. Ingen af de to kommer dog i aktion søndag, så det bliver i hvert fald en total gentagelse.

Dom:
Det er altid svært at spå om resultaterne i første runde, og i dette tilfælde gør de store ændringer i AGF det ikke mindre svært. Hverken Brøndby IF eller AGF kommer desuden til kampen efter brændt preseason af, og selvom resultater i testkampe altid skal tages med et gran salt, er det et hint om formen hos holdene.

Herfra er buddet, at begge hold kommer lidt forsigtigt ud og vil have sæsonens første point. Det slutter derfor 1-1.  

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.