• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Brøndby IF - FC København

Foto: Getty Images

Slutspillets første derby står for døren, og her skal Brøndby IF forsøge at finde vej til netmaskerne efter to kampe i træk uden scoringer.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Brøndby Stadion 
Slutspil: Mesterskabsspillet
Dommer: Mads Kristoffer-Kristoffersen
På TV: 3+
Hashtag: #biffck #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
Niels Frederiksens mandskab er svært at score imod, men har også selv mere end vanskeligt ved at finde vej til netmaskerne.

Det er den åbenlyse konklusion efter Brøndbys første to kampe i mesterskabsspillet, som begge er endt 0-0 mod henholdsvis AGF og FC Midtjylland. Isoleret set fine resultater, og man må kvittere for den defensive organisation, men som neutral iagttager må man også bare konstatere, at Brøndby er utroligt kedelige at kigge på i øjeblikket.

De blå-gule har fortsat en målsætning, der hedder top tre, men det ser vanskeligt ud efterhånden. Før 29. runde er der syv point op til AGF, og som pilen peger lige nu, er det svært at forestille sig, at Brøndby henter det.

Brøndby IF havde Anthony Jung og Hjörtur Hermannsson i karantæne mod FC Midtjylland, men de er tilbage i søndagens derby. Det samme er Kevin Mensah ikke. Den blå-gule viceanfører har været skadet i et par uger og må vente lidt på at vende tilbage. 

Niels Frederiksen må fortsat også se bort fra langtidsskadede Tobias Børkeeit.

FC København:
Ståle Solbakkens mandskab spræller stadig efter det midtjyske pointtab mod Brøndby IF.

Der er aktuelt ni point op til FC Midtjylland på førstepladsen, og FCK kan selv sørge for at hente de seks ved at vinde de to indbyrdes opgør mod ulvene, så der kan stadig blive spænding i guldkampen, men der er ikke plads til svipsere. 

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 28. spillerunde

Onsdag vandt FC København en stensikker 2-0-sejr over AaB, og løverne anstrengte sig ikke unødigt inden søndagens derby. Det var på mange måder en perfekt kamp for københavnerne.

Mohamed Daramy blev dobbelt målscorer mod AaB, men han måtte lade sig udskifte med en hovedskade i starten af anden halvleg. Stortalentet er dog meldt klar til opgøret mod Brøndby IF, og han skal nok starte inde - spørgsmålet er så, om hans makker bliver Mikkel Kaufmann eller Michael Santos.

Ståle Solbakken må fortsat se bort fra Nicolai Boilesen, Viktor Fischer, Jonas Wind, Dame N'Doye og Robert Mudrazija. Wind træner igen, men han er ikke aktuel til søndagens kamp.

Karantæner:
Brøndby IF: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Hermannsson, Maxsø, Rosted - Gammelby, Slimane, Radosevic, Frendrup, Jung - Hedlund, Mraz

FC København (4-4-2): Johnsson - Varela, Nelsson, Bjelland, Bengtsson - Biel, Zeca, Falk, Stage - Kaufmann, Daramy

Profilen:
Andreas Maxsø spillede en fremragende kamp mod FC Midtjylland, og det skal han gøre igen, hvis Brøndby skal tage point fra FCK. Hvor Maxsø mod FC Midtjylland var oppe mod nogle meget fysisk stærke spillere, skal han mod FCK dæmme op for nogle hurtige fødder, og det skal blive spændende at se, hvordan han løser den opgave. 

Vidste du, at..:
At de klubber, Niels Frederiksen har mødt som cheftræner i Superligaen, har han det sværest mod FC København, hvor det i 15 kampe er blevet til et pointsnit på 0.40. Kun én gang har Frederiksen formået at få skovlen under FCK og Ståle Solbakken, og det var såmænd som Brøndby-træner, da de blå-gule besejrede rivalerne med 3-1 i oktober sidste år.

Læs også:Zeca om Brøndby-kampen: Det handler ikke kun om at få tre point

Dom:
Det er svært at forestille sig, at det bliver en målfest søndag aften.

FC København vinder tit, men de vinder ikke særlig stort, og Brøndby IF har ikke scoret flere end to mål i en kamp siden opgøret mod Randers FC i oktober sidste år. Man sidder med en følelse af, at det sagtens kan blive 0-0.

Vi satser nu alligevel på, at nettet kommer til at blafre en enkelt gang, og det er gæsterne, der sørger for det. FC København vinder 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Få klubber kan lokke Troels Bech: Men EfB, SIF og Brøndby kan

Læs også:Sviatchenko efter pointtab mod Brøndby: Det er ikke træthed

Læs også:Utilfreds Glen Riddersholm: Fortjente ikke at få point