• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Brøndby IF - FC København

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby IF er inde i en god periode, mens FC København er det modsatte og døjer med et hav af afbud i forsvaret. Der bliver knald på søndag eftermiddag.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Brøndby Stadion 
Dommer: Mikkel Redder
På TV: 3+
Hashtag: #biffck #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
Det kan gå stærkt i fodboldens verden - bare spørg Brøndby IF. For kun et par uger siden så det helt håbløst ud, da de blå-gule lige havde tabt 0-4 på hjemmebane til Randers FC. Nu står Daniel Wass og co. med to flotte sejre i træk og fornyet tro på tingene. 

Efter fadæsen mod Randers FC gik Jesper Sørensen over til et tremandsforsvar, og det må siges at have været en kæmpe succes, som foreløbig har kastet gevinster mod FC København og Randers af sig. Brøndbys cheftræner er gået på kompromis med den måde, han helst ville have spillet på, men sejrene har uden tvivl lunet på Vestegnen.

Det bliver stadig vanskeligt for Brøndby at opnå noget i denne sæson. Hvis de blå-gule skal gøre sig forhåbninger om at deltage i europæisk fodbold efter sommerferien, skal holdet som minimum blive nummer fire, og der er syv point op til Viborg FF før 29. spillerunde. Så mest af alt handler det for Brøndby om at slutte en turbulent sæson af på en god måde.

Nicolai Vallys er tilbage fra karantæne, mens Mathias Greve fortsat er skadet.

FC København:
Jacob Neestrups mandskab mistede førstepladsen i Farum, og nederlaget til FC Nordsjælland kom i slipstrømmen af fiaskoen mod Brøndby i Parken, så de har set bedre tider i hovedstadsklubben, der nu er under pres i guldkampen.

Det er dog intet at sammenligne med det pres, FC København er under i det centrale forsvar.

David Khocholava og Nicolai Boilesen er skadede, og Denis Vavro og Kevin Diks er ude med karantæne. Det betyder, at Valdemar Lund formentlig får en omskolet makker ved sin side mod Brøndby - og hvem bliver det så? Et bud er Marko Stamenic, der sluttede opgøret mod FC Nordsjælland som midtstopper. Andre kandidater er Lukas Lerager, William Clem og den mulige debutant Aksel Halsgaard, men det er ren og skær gætværk.

Ikke nogen misundelsesværdig situation for Jacob Neestrup.

FC København har længe haft svært ved at skabe chancer mod hold, der står kompakt, og det bliver også gæsternes helt store udfordring søndag mod Brøndby. Spørgsmålet er, om Neestrup skifter ud i offensiven, hvor især Hákon Arnar Haraldsson har været skidt spillende på det seneste. 

FC København er også uden Diogo Goncalves, der har pådraget sig en fodskade. 

Karantæner:
Brøndby IF: Ingen
FC København: Denis Vavro og Kevin Diks

Bud på startopstillinger:

Brøndby IF (3-4-3): Hermansen - Winther, Lauritsen, Tshiembe - Sebulonsen, Wass, Radosevic, Mensah - Kvistgaarden, Omoijuanfo, Vallys

FC København (4-3-3): Grabara - Jelert, Lund, Stamenic, Sørensen - Claesson, Clem, Falk - Larsson, Haraldsson, Daramy

Dom:
Det bliver en vanskelig opgave for et afbudsramt FC København-mandskab i et blå-gult inferno. Brøndby har ikke det helt store at opnå i tabellen, men hjemmeholdet vil naturligvis gøre alt for at slå ærkerivalerne. Vallys og holdkammeraterne kan tilmed besværliggøre FCK's mesterskabsdrømme - meget bedre bliver det ikke set med Brøndby-briller.

Det bliver et intenst, men chancefattigt opgør, hvor skarpheden foran mål bliver ekstra afgørende, da ingen af holdene kan forvente at vade i muligheder. Buddet herfra er 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: