Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: Brøndby IF - Hvidovre IF

Alt andet end en pligtsejr mod Hvidovre IF vil være en kæmpe skuffelse for Brøndby IF, der skal holde trit med FC København og FC Midtjylland i topstriden.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: 6'eren og Discovery+
Hashtags: #bifhif #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF
Det var nogle slukørede Brøndby IF-spillere, der traskede fra banen efter udekampen mod Lyngby Boldklub i søndags. 

Fuldt forståeligt, for Andri Gudjohnsens udligning til 3-3 i det femte tillægsminut var selvsagt en spand kold vand i ansigtet for Brøndby i en kamp, hvor Jesper Sørensens mandskab formåede at bringe sig foran med 2-0 på et tidspunkt, hvor man var en mand i undertal. 

Det blev en hård kamp for Brøndby efter Kevin Tshiembes udvisning efter en halv time, men alligevel var de blå-gule i sidste ende marginaler fra at hente tre vigtige point - ikke mindst takket være store præstationer fra Sean Klaiber og Nicolai Vallys. 

Sidstnævnte blev torsdag kåret til Efterårets Profil i Tipsbladet efter en efterårssæson, hvor den tidligere Silkeborg-profil blot er overgået af Alexander Lind på topscorerlisten. 

Brøndby har Jacob Rasmussen tilbage fra karantæne, mens Kevin Tshiembe til gengæld sidder ude efter sit røde kort. Clement Bischoff er også ude med et brækket håndled. 

Hvidovre IF
Efter oprykningen til Superligaen har Hvidovre mildest talt haft det svært i denne sæson, men de seneste to kampe har faktisk resulteret i fire point for Per Frandsens tropper. 

2-0-udesejren over OB blev for en uge siden fulgt op af 1-1 hjemme mod Vejle i en kamp, hvor begge mandskaber havde desperat brug for en sejr. 

Med pointdelingen har Hvidovre stadig seks point op til Vejle og otte point op til Randers på den rigtige side af nedrykningsstregen. 

Dermed er der ingen tvivl om, at det stadig ser sort ud for Hvidovre, der samtidig afslutter efterårssæsonen med en voldsomt svær udekamp på Brøndby Stadion. 

I det omvendte opgør i Hvidovre for et par måneder siden blev Per Frandsens mandskab udklasseret af et velspillende Brøndby-hold, og det er også svært at forestille sig, at oprykkerne får point på søndag. 

Karantæner:
Brøndby IF: Kevin Tshiembe
Hvidovre IF: Marcus Lindberg

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Pentz - Heggheim, Alves, Rasmussen - Klaiber, Greve, Vallys, Wass, Divkovic - Kvistgaarden, Suzuki

Hvidovre IF (4-3-3): Djukic - Nielsen, Olsen, Stenderup, Iljazovski - Jakobsen, Gemmer, Fredslund - Qamili, Thomsen, Smed

Dom:
Hvidovre har forbedet sig en smule i den seneste tid, men Brøndby bør ikke få de store problemer med oprykkerne på søndag. Buddet herfra lyder på en 3-0-sejr til værterne. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: