• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - Lyngby Boldklub

Foto: Getty Images

FC København tog et skridt i den rigtige retning med en sejr over AGF i seneste runde. Nu er kravet endnu en ny sejr, når Lyngby gæster nationalarenaen.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Parken, København
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: Canal 9
Hashtag: #fcklbk

Holdnyt:
FC København: 
Der har ikke været alverden at smile af i FC København i denne sæson, men løverne kunne tage fra smilets by med netop et smil, da holdet i seneste runde vandt 1-0 over formstærke AGF.

FC København leverede især en rigtig fin defensiv præstation, og så fik Hjalte Bo Nørregaard også vundet en kamp som FCK-træner. Nu skal han også forsøge at vinde en hjemmekamp.

Den dårlige sæsonstart har hægtet FC København en smule af, men vicemestrene kan trods alt glæde sig over, at der kun er seks point op til de tre tophold, så intet er afgjort. I den forbindelse var sejren over AGF særligt vigtig.

FC København fik Mikkel Kaufmann vist ud mod AGF, og han afsoner dermed karantæne mod Lyngby. Til gengæld er Kamil Wilczek blevet helt klar, så Jonas Wind kan få en naturlig angriber som makker mod Lyngby. Polakken har trænet fuldt med i FCK de seneste par træninger. 

Skadeslisten i FC København tæller Andreas Bjelland, Nicolaj Thomsen Jens Stage og Ragnar Sigurdsson.

Lyngby Boldklub:
Uroen har ulmet en smule i Lyngby i ugens løb.

Både BT og Ekstra Bladet kunne fortælle, at der er opstået uenigheder mellem cheftræner Christian Nielsen og sportschef Birger Jørgensen, og at det har ført til, at sidstnævnte er taget på ferie. At Birger Jørgensen holder ferie er blevet bekræftet - at han ikke kan enes med Christian Nielsen, er der ingen af parterne, der har udtalt sig om.

Læs også:Optakt: OB - AC Horsens

Inde på grønsværen er de kongeblå stadig på jagt efter sæsonens første sejr. Den var de ikke i nærheden af i seneste runde, hvor Lyngby indkasserede et 0-3-nederlag på hjemmebane til OB.

Lyngbys problemer i denne sæson kommer tydeligt til udtryk i diverse statistikker. De viser blandt andet, at Lyngby har haft færrest afslutninger af alle hold, og at de kongeblå vinder færrest dueller i luften.

Både Christian "Greko" Jakobsen, Marcel Rømer, og Frederik Winther er tilbage for udeholdet. André Riel afsoner fortsat sin lange karantæne, mens Frederik Gytkjær ikke er blevet klar.

Karantæner:
FC København: Mikkel Kaufmann
Lyngby Boldklub: André Riel

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Johnsson - Ankersen, Zanka, Nelsson, Boilesen - Daramy, Falk, Zeca, Fischer - Wind, Wilczek

Lyngby Boldklub (4-3-3): Mikkelsen - Gammelby, Tshiembe, Geertsen, Hamalainen - Hebo, Enghardt, Rømer - Thellufsen, Nielsen, Warming

Profilen:
Thomas Mikkelsen har haft flest redninger af alle målmænd i Superligaen i indeværende sæson, og han skal helt sikkert også nok få en travl eftermiddag i Parken. Lyngby har brug for en velspillende Thomas Mikkelsen, hvis de skal have en chance mod forhåndsfavoritterne fra FC København.

Vidste du, at...:
AGF's cheftræner David Nielsen står noteret for flest scoringer i de indbyrdes opgør mellem FC København og Lyngby Boldklub. David Nielsen har repræsenteret begge klubber og har scoret otte mål i de indbyrdes kampe. 

Læs også:AaB på udkig efter ny træner: Her er seks bud på en ny chef

Dom:
FC København er et bedre hold end Lyngby Boldklub, og forskellen på de to mandskaber bør være tydelig søndag eftermiddag, selv om hjemmeholdet har deres problemer. På papiret er der tale om FC København hidtil nemmeste Superliga-kamp i denne sæson, og nu er chancen for alvor til at levere en overbevisende præstation. Vi tipper en 3-1-sejr til FC København.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Anfører ramt: Silkeborg sætter navne på de tre coronasmittede spillere

Læs også:Panenka fra pletten: Jonas Winds straffespark kåret til Rundens Mål

Læs også:Ny regel om hjernerystelser på vej: Spillerforeningen er positiv