• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: FC Midtjylland - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

De danske mestre får besøg af FC Nordsjælland i weekendens første Superliga-kamp.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Sandi Putros
Slutspil: Mesterskabsspillet
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcmfcn #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:

De danske mestre havde måske tømmermænd, da de gæstede Aarhus senest. Det endte med et nederlag på 0-3 i en kamp, hvor træner Brian Priske havde skiftet hele forsvarskæden samt på flere andre positioner længere fremme på banen.

Nu skal de reserver - hvis de får en ny chance - vise, at de har klassen til at begå sig hos de danske mestre.

FC Midtjylland er til opgøret uden folk som Kristian Riis, Tim Sparv og Gustav Isaksen, der sidder ude med skader. Manjrekar James og Paulinho er ikke med i kamptruppen.

FC Nordsjælland:
De havde håbet på at være konkurrencedygtige i mesterskabsspillet, men FC Nordsjælland har ikke vist meget. Nu gæster de så Herning, og de kan håbe på, at FCM igen er mesterskabsramte og er til at tale med.

FC Nordsjælland har selv været i gang med at skifte spillere og teste truppens bredde, og det har blandt andet betydet, at en Joachim Rothmann har fået chancer i startopstillingen.

Flemming Pedersen har valgt Mohammed Kudus fra de sidste par runder, og det skyldes, at angriberen har kigget på et skifte. Han har nu skrevet en femårig aftale med AFC Ajax.

Til opgøret er FC Nordsjælland-træneren også uden Abdul Mumin, der har kontraktudløb og er på vej videre. Jonathan Amon sidder fortsat ude med en langvarig skade.

Kamaldeen Sulemana er tilbage efter overstået karantæne.

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen - Cools, Scholz, Nicolaisen, Dal Hende - Onyeka, Cajuste - Dreyer, Evander, Mabil - Schwartz

FC Nordsjælland (4-3-3): Vindahl - Thychosen, Hansen, Yttergård Jenssen, Mesik - Christensen, Kofod, Diomande - Atanga, Damsgaard, Sulemana

Profilen:
Ronnie Schwartz har tre kampe tilbage at sikre sig topscorertitlen i. Angriberen, der blev hentet i Silkeborg i januar, er to mål efter Kamil Wilczek, der fortsat er topscorer i Superligaen, mens Patrick Mortensen er en enkelt scoring foran Schwartz. Kan FCM-angriberen sætte et par kasser ind mod FCN?

Vidste du, at..:
Det er som regel drenge mod mænd, når de to hold mødes. I denne sæson har FCM vundet de tre foregående opgør mod FC Nordsjælland, og klubben fra Ikast og Herning har ikke tabt i Superligaen til FCN i de sidste 13 kampe.

Dom:
Det er meget svært at sige, hvordan det kommer til at gå i opgøret fredag. Godt nok har FCM et godt tag på FCN, men omvendt har hjemmeholdet allerede sikret sig sæsonens store målsætning om et dansk mesterskab.

FC Nordsjælland roterer også, og Flemming Pedersen er i gang med at se, hvem der skal satses på i næste sæson, og det gør det lidt til et opgør, hvor man har fornemmelse af, at alt kan ske.

Vi forventer, at der kommer justerer i FC Midtjyllands forsvar, og at det er med til at gøre det til et meget underholdende opgør.

3-2 til Brian Priskes mandskab.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 33. spillerunde

Læs også:Avis: Ombejlet FC Nordsjælland-stjerne nærmer sig Ajax

Læs også:Mandagens rygtebørs: Manchester City er i den grad klar til at bruge penge igen

Læs også:Pengeregn over Farum Boldklub: Får lille million af FC Nordsjælland

Læs også:Ny FCN-spiller på plads i Danmark: De vil virkelig satse på ham

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus