• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Rundens Hold i Superligaen - 33. spillerunde

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Af Tipsbladet.dk

Med hastige skridt nærmer Superligaen sig sin afslutning, men der er stadig mange ubesvarede spørgsmål.

Hvem vinder sølv? Hvem skal i Europa? Hvem rykker ned?

I 33. spillerunde fik vi nogle vink om, i hvilken retning pilen peger, og vi fik blandt andet syn for, at AGF er en stor konkurrent for FCK om andenpladsen efter århusianernes 3-0-sejr over FC Midtjyllands danske mestre. Det står også klart, at Hobro IK er på vej ned i NordicBet Ligaen efter nederlaget mod Lyngby. 

Vi har set nærmere på de bedste individuelle præstationer i den forgangne runde.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 33. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Jacob Rinne, AaB (1)
FCN's Isaac Atanga blev kritiseret for sin uskarphed, men man kunne også vælge at rose Jacob Rinne for det modsatte. I sin kamp nummer 100 for AaB noterede svenskeren sig for et clean sheet, og han hev otte redninger op af posen mod FC Nordsjælland - flest af alle målmænd i den forgangne runde. 

Læs også:Har spillet de seneste fem kampe: Midtbanemand forlader OB

Højre back: Andreas Bruus, Brøndby IF (3)
Andreas Bruus er yderst velspillende i øjeblikket. Manden, der engang var angriber, er nu en dygtig wingback, og det foldede han atter en gang ud i Telia Parken mod FC Københavns pamflet af klassespillere. Bruus har naturlige kvaliteter i offensiven, men det er bemærkelsesværdigt, at den tidligere angriber også er så dygtig til at forsvare. Tæt på en genial opfindelse af Niels Frederiksen og trænerteamet.

Central forsvarer: Mathias Ross Jensen, AaB (1)
AaB har fremtiden på plads i det centrale forsvar. Mathias Ross Jensen har for alvor bidt sig fast sammen med Jores Okore og Rasmus Thelander, og han bliver en stor gevinst fremadrettet, som han var det mod FC Nordsjælland søndag eftermiddag. 

Central forsvarer: Sebastian Hausner, AGF (2)
Han blev den store skurk for AGF i nederlaget til AaB i midtugen, men den unge mand rejste sig på fornemste vis mod FC Midtjylland. Sammen med Frederik Tingager dannede Hausner et midterforsvar så stærkt, at man skulle tro, de spillede for FC Midtjylland. Sebastian Hausner havde næstflest clearinger af alle i 33. spillerunde. 

Venstre back: Casper Højer Nielsen, AGF (6)
Højer er suveræn med venstre. Mod FC Midtjylland tordnede han bolden ind til 2-0, og han var desuden manden, der assisterede Patrick Mortensen ved scoringen til 1-0. I løbet af de 90 minutter kreerede Casper Højer Nielsen fire chancer til sine holdkammerater, og man forstår efterhånden godt, at AGF-backen nævnes som et landsholdsemne. 

Højre midtbane: Rezan Corlu, Lyngby Boldklub (5)
Lejesvenden fra Brøndby IF har været én af de bedste spillere i Lyngby i denne sæson, og han steppede op, da der var mest brug for ham mandag aften. Rezan Corlu scorede til 1-1 mod Lyngby, og han lavede den bolderobring, der førte til Frederik Gytkjærs enlige afgørende scoring. Kampen igennem lavede Corlu fine ting med bolden for fødderne, og han er på vej mod et flot punktum i den kongeblå farve. 

Central midtbane: Morten Frendrup, Brøndby IF (1)
Han har sådan set kun spillet 29 Superliga-kampe, men Morten Frendrup løber rundt med en udstråling, der minder om flere end 100 optrædener i den bedste række. Mod FC København fik teenageren lov til at kæmpe med Carlos Zeca, og det gjorde han overbevisende. Der var småfejl undervejs, men Brøndby har 6'er-positionen sikret de kommende år. Ingen tvivl om det. 

Læs også:Vejle-byrådsmedlem langer ud efter kulturministeren: Grotesk

Central midtbane: André Rømer, Randers FC (5)
André Rømer er sådan en type midtbanespiller, der er bedre defensivt end offensivt, og det foldede han ud mod sin tidligere klub OB, hvor han spillede en brandkamp som oprydder og bolderobrer. Rømer var duelstærk og sikker i sin boldomgang. En meget værdifuld spiller for Randers FC.

Venstre midtbane: Jakob Ankersen, AGF (3)
Der må være en rigtig god grund til, at AGF endnu ikke har forlænget med Jakob Ankersen. Han sælger i hvert fald sig selv på fremragende vis i øjeblikket, og det gjorde han også i 3-0-sejren over FC Midtjylland, hvor han med sin fart flere gange kom til baglinjen. 29 gange satte Jakob Ankersen i sprint søndag aften, og det var flere end nogen anden i 33. runde. 

Angriber: Patrick Mortensen, AGF (3)
Alle hold har brug for en mand, der kan sparke bolden ind over stregen, og den mand har AGF i Patrick Mortensen. To gange scorede han mod FC Midtjylland, og dermed lægger han for alvor billet ind på at blive Superliga-topscorer. 

Angriber: Emil Riis Jakobsen, Randers FC (2)
Efter at have holdt en lille målpause stemplede Emil Riis Jakobsen ind igen, da han kom på måltavlen mod OB. Randers-angriberen scorede et enkelt mål, men det kunne sagtens være blevet til flere. Riis har alle redskaberne til at blive en flittig målscorer i Superligaen, og så er han ikke bleg for at arbejde hårdt i holdets tjeneste. 

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

Læs også:AaB-chef forstår ikke Søren Tengstedt: AGF er ikke et super valg

Læs også:FC Midtjylland mister talenttrio

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: FC København er i krise

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus