Foto: Lars Ronbog
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - FC Nordsjælland

Mandag aften er der Superliga-brag i Herning, når FC Midtjylland tørner sammen med FC Nordsjælland. Tipsbladet giver dig en optakt til opgøret lige her.

Kampfakta
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: MCH Arena
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Sport og Viaplay
Hashtag: #fcmfcn #sldk

Holdnyt
FC Midtjylland
Fodboldklubben fra Herning skabte et enormt resultat torsdag aften, da Sturm Graz blev besejret med 2-0. Det betød, at FC Midtjylland går videre fra Europa League-gruppen sammen med Feyenoord. 

I Superligaen er situationen dog en helt anden. Her er Albert Capellas' mandskab placeret som nummer otte efter 15 kampe med 21 point - det er 10 point færre end FC Nordsjælland. 

Stefan Gartenmann fik en sjælden startplads mod Sturm Graz, da Henrik Dalsgaard udgik af kamptruppen. Et lignende scenarie er meget sandsynligt mandag aften, da Dalsgaard ikke er klar til opgøret.

Albert Capellas må også undvære Evander, der heller ikke er blevet klar til opgøret. Derfor kæmper Oliver Sørensen og Charles om den sidste midtbaneplads.

FC Nordsjælland
Topholdet i Superligaen bliver bare ved med at imponere. I sidste spillerunde blev AC Horsens slået med 2-0 uden de mindste problemer. Ja, oprykkerne havde ikke et eneste skud mod FC Nordsjællands mål. 

Og da Flemming Pedersen kan vælge det samme mandskab til kampen på MCH Arena, er det overvejende sandsynligt, at han benytter sig af den mulighed. 

FC Nordsjælland må stadig undvære Adamo Nagalo, som fortsat afsoner sin karantæne efter det røde kort mod Randers FC. 

Karantæner: 
FC Midtjylland: Ingen. 
FC Nordsjælland: Adamo Nagalo. 

Bud på startopstillinger
FC Midtjylland (4-3-3): Lössl - Andersson, Gartenmann, Sviatchenko, Dyhr - Olsson, Martinez, Charles - Isaksen, Dreyer, Sisto. 
FC Nordsjælland (4-2-3-1): Hansen - Villadsen, Hansen, Marxen, Frese - Christensen, Bidstrup - Schjelderup, Diomande, Nuamah - Ascone. 

Dom
Det lugter af en meget lige kamp i Jylland, hvor torsdagens strabadser måske stadig sidder lidt i benene på Albert Capellas' spillere. FC Midtjylland kan dog ikke tåle at tabe, og de har kvaliteten til at byde et velspillende FC Nordsjælland-mandskab op til dans. Vi ender derfor på en pointdeling - 2-2.  

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel