• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Foto: Getty Images

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 17.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Morten KRogh
På TV: 3+
Hashtag: #fcmrfc #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Nederlaget til SønderjyskE i Superliga-premieren ligner mere og mere en afvigelse fra normen, for holdets øvrige kampe i begyndelsen af sæsonen har været upåklagelige. Senest leverede mestrene en stærk præstation ude mod Slavia Prag tirsdag aften.

Det opgøret endte 0-0, og dermed har FC Midtjylland fine kort på hånden forud for returkampen mod tjekkerne på onsdag. Returen er så tilpas langt ude i fremtiden, at cheftræner Brian Priske næppe er nødt til at rotere hele holdet mod Randers, men man kan nok forestille sig, at det tætte kampprogram alligevel medfører visse ændringer.

Det var også tilfældet i seneste ligakamp, da folk som Dion Cools, Manjrekar James og Junior Brumado fik chancen fra start.

Igen i denne runde er der også ændringer i truppen, da Alexander Scholz, Anders Dreyer, Sory Kaba, Jens-Lys Cajuste og Paulinho ikke med i truppen. 

I stedet er Lasse Vibe for en gangs skyld med i truppen, men det kan man ikke sige om Ronnie Schwartz. Han er stadig ikke med, og det tyder altså på, at han ikke har en fremtid på MCH Arena. 

Randers FC:
Holdet har fået en fin start på sæsonen med fire point i to kampe, men den burde have været endnu bedre. I søndags havde Randers rivalerne fra AGF nede i sækken; de var en mand i overtal og kom foran i det 87. minut. Men AGF udlignede tre minutter senere, og så endte det 1-1.

Randers har været et af ligaens mest passive hold på transfermarkedet, men i løbet af ugen er der sket lidt. Dels er prøvespilleren Danny Amankwaa sendt videre, dels er Tosin Kehinde endelig vendt tilbage til Danmark. Han har i nogle uger ventet på, at hans arbejdstilladelse faldt på plads, efter han vekslede sin lejeaftale med en permanent kontrakt.

Ifølge sportsdirektøren er Randers stadig på jagt efter endnu en kantspiller og har fire-fem emner i kikkerten. Foreløbig med cheftræner Thomas Thomasberg dog klare sig med de spillere, han også havde til rådighed i seneste sæson.

Læs også:Randers-boss om topscorer: Skal gøre som Lewandowski og Wilczek

Anfører Erik Marxen sad over mod AGF med en skade, men han er tilbage.

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen – Cools, Sviatchenko, James, Dyhr – Madsen, Onyeka – Mabil, Kraev, Sisto – Brumado

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kallesøe, Piesinger, Marxen, Lauridsen – Hammershøy-Mistrati, Lauenborg, Rømer, Greve – Kamara, Riis

Profilen:
Kun én spiller, Patrick Mortensen, har scoret flere Superliga-mål i 2020 end Emil Riis. Randers-angriberen er noteret for syv af slagsen, blandet andet to i sæsonpremieren mod AC Horsens. Nu får han så en af de største udfordringer i sæsonen mod FCM’s bomstærke forsvar.

Vidste du, at..:
Den tidligere FC Midtjylland-spiller og -træner Thomas Thomasberg har endnu ikke prøvet at vinde over sit gamle hold i syv forsøg som cheftræner. Randers har i det hele taget en skrækkelig statistik mod FCM og er uden sejr i de seneste 19 kampe.

Dom:
Det bliver spændende at se, hvordan FC Midtjylland forvalter opgøret, der ligger midt mellem klubbens to vigtigste kampe i historien. Det bliver næppe i stærkeste opstilling, men truppen er så bred, at der burde være kvalitet nok til at vinde over de fleste Superliga-hold.

Det tror vi da også, at de gør. Buddet bliver således en hjemmesejr på 2-1.

Læs også:Officielt: FC Midtjylland-stopper tager til England

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Slavia-anfører om FCM-kamp: Det var som til en begravelse

Læs også:Randers FC jagter ny kantspiller: Fire-fem spillere er interessante

Læs også:Avis: Portsmouth var efter Silkeborg-stopper - fik i stedet FCM-spiller

---------------------------

Se OB - AC Horsens og FC København - Lyngby BK på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus