• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Foto: Getty Images

To stærke hold brager sammen i et brag af en kamp i Superligaen på MCH Arena.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: MCH Arena
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcmrfc #sldk

Holdnyt
FC Midtjylland

Den seneste uges tid har været god for Bo Henriksen og FC Midtjylland.

I den forgangne spillerunde besejrede de FC København på udebane i Parken, selvom de midtvejs i første halvleg fik Evander udvist, og derved er de nu med 21 point efter ni kampe nyt førerhold i Superligaen.

De fulgte op på den sejr i midtugen med en overbevisende sejr over Kjellerup i pokalturneringen.

Bo Henriksen fik endda sparet adskillige profiler i pokalkampen, så de er klar til kampen mod Randers FC søndag, mens der også blev givet debut til rekordkøbet Marrony. Om han også er klar til at spille en rolle i Superligaen, får vi at se søndag.

FC Midtjylland er uden karantæneramte Evander samt Jens Lys-Cajuste, der sidder ude med en skade, og det giver et hul på midtbanen, hvor Charles måske kan blive sendt i aktion. Jonas Lössl har også siddet ude med en skade i de seneste kampe, og misser ligeledes kampen mod Randers.

Til gengæld er Awer Mabil tilbage. Han missede sidste weekends topkamp med en skade, men fik spilletid og kom på tavlen i midtugesejren over Kjellerup.

Randers FC
Efter seks kampe uden sejr kunne Thomas Thomasberg og Randers FC smage sejrens sødme i sidste spillerunde af Superligaen.

I en målrig kamp mod FC Nordsjælland tog kronjyderne alle tre point og fastholdt dermed deres fjerdeplads i Superliga-tabellen. De er endda kun et point efter tredjepladsen, mens de har fire point ned til FCN på femtepladsen. Det tegner altså godt for Randers’ håb om en plads i top seks.

Mod FC Nordsjælland viste lejesvenden Stephen Odey, der kom til sidst i transfervinduet, målform med to scoringer, og han fulgte op med yderligere to scoringer onsdag i pokalturneringen mod Fremad Amager. Det bliver svært ved at fastholde det målsnit for nigerianeren, men hidtil ligner han et scoop.

Randers FC må klare sig uden et par spillere til kampen. Både angriber Marvin Egho og forsvarsspiller Joel Kabongo har været fraværende i truppen i de seneste kampe, og er heller ikke udtaget søndag. Senest var de ikke med mod Fremad Amager.

Karantæne
FC Midtjylland: Evander
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Olafsson - Dalsgaard, Sviatchenko, Juninho - Andersson, Onyedika, Charles, Paulinho - Isaksen, Brumado, Sisto

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kallesøe, Graves, Marxen, Kopplin - Kehinde, Johnsen, Lauenborg, Tibbling - Hammershøy-Mistrati, Odey 

Profilen:
Henrik Dalsgaard har mest spillet højre back i karrieren, men i FC Midtjylland er han blevet en del af et tremandsforsvar. Og det er gået meget fint indtil videre. Senest leverede den 32-årige stopper en pragtpræstation mod FC København med et hav af clearinger og gode aktioner.
 
Vidste du, at…
Det er meget sjældent, at Randers FC slår FC Midtjylland. Ja, faktisk har “Ulvene” ikke tabt en eneste af de seneste 24 kampe mod kronjyderne, og Randers FC’s seneste sejr over FC Midtjylland var en pokalkamp i 2012. Dengang scorede Ronnie Schwartz et mål for randrusianerne.

Dom:
Det er en kamp mellem to af Superligaens bedste hold i denne sæson, der er på menuen søndag. FC Midtjylland topper således rækken, mens Randers FC er på en flot fjerdeplads efter ni runder.

Men selvom Randers FC er kommet tilbage på sporet med to sejre i træk, tror vi, at FC Midtjylland er en lidt for stor mundfuld for Thomas Thomasberg og kompagni. Bo Henriksens mandskab fortsætter de stærke defensive takter og får lukket ned for kronjyderne, og offensiven skal også nok slå til. Herfra lyder buddet på en 2-0-sejr til FC Midtjylland.    

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020