Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Hobro IK - Silkeborg IF

Et yderst vigtigt opgør for begge mandskaber - ikke mindst for udeholdet, der skal følge op på den imponerende sejr ude over AGF.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: DS Arena, Hobro
Dommer: Anders Poulsen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #hobsif

Holdnyt:
Hobro IK:
Hjemmeholdet Hobro IK er anført af den tidligere Silkeborg IF-træner Peter Sørensen, og efter en god start på sæsonen har det på det seneste været mere problematisk. Således har de sidste fire kampe, hvor man har mødt SønderjyskE, Lyngby, AaB og AC Horsens, bare kastet et enkelt point af sig.

Tre nederlag i streg er det blevet til for Hobro, der har 12 point - seks flere end modstanderen SIF - så det er en vigtig kamp. Dels for at holde SIF og Esjberg på afstand, dels for at sikre, at man har fornemmelsen af fremgang.

Hobro vandt det omvendte opgør med 3-2 i Silkeborg, og nu skal Kirkevold, Sabbi og Babayan så se, om man igen kan få sat en masse mål ind mod Superligaens med afstand dårligste defensiv.

Alexander Baun og Mads Hvilsom sidder fortsat ude med skader.

Silkeborg IF:
Så skete det - i 13. forsøg. Silkeborg IF er ikke længere uden sejr i Superligaen, efter man på udebane mod AGF tog tre point og en sejr. Det var ikke overraskende målrigt, og det var forsvarsspiller Anders Hagelskjær, der med en scoring to minutter før tid scorede kampens sidste mål i 4-3-sejren.

Silkeborg har fortsat ikke lukket færre end to mål ind i en kamp i dansk fodbolds bedste række, og selv om man viser offensive kvaliteter, skal man så absolut have forbedret defensiven, ellers kommer der ikke mange flere sejre i sæsonen. Man kan ikke altid regne med at score fire mål i en kamp.

Læs også:Superligaens bedste: Brøndby rykker stærkt mod toppen

Kent Nielsen er fortsat uden de skadede spillere Milan Massop, Magnus Mattsson og Gustav Dahl. Ude er også Dennis Flinta og Simon Skou Jakobsen med mindre skader. Nicolai Vallys blev skadet i opvarmningen til opgøret mod AGF, men er blevet klar igen og er med i Silkeborg-truppen.

Svenn Crone vender tilbage efter overstået karantæne, og han bør gå tilbage på sin vante plads på højre back, selv om Rasmus Carstensen leverede en god præstation som stand in på positionen.

Karantæner:
Hobro IK: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Ahmedhodzic, Minor Petersen, Haarup - Sabbi, Cappis, Brix-Damborg, Babayan - Louati, Kirkevold

Silkeborg IF (4-1-4-1): Romo - Crone, Alves Ibsen, Hagelskjær, Møller - Lesniak - Vallys, Hebo Rasmussen, Madsen, Okkels - Schwartz

Profilen:
Ronnie Schwartz har haft en fantastisk sæson indtil videre. Den snu angriber har scoret 10 gange i 13 Superliga-kampe, og mod AGF var han på pletten to gange for de rød-hvide. Schwartz er utrolig vigtig, hvis SIF for alvor skal kunne tro på, at man kan hente nok point til at redde sig i Superligaen.

Vidste du, at..:
Sidst de to hold mødtes, vandt Hobro IK med 3-2 i Silkeborg, og den sejr kom i høj grad i stand, fordi udeholdet formåede at tromle SIF på dødboldssituationer. Rasmus Minor Petersen - der kun har scoret i alt tre Superliga-mål i 76 kampe - scorede kampens første to mål. Dødbolde kan igen får en afgørende betydning.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 13. runde

Dom:
Det er en yderst svær kamp at spå om, for hjemmeholdet er gået pointmæssigt i stå, mens udeholdet netop har fået sæsonens første sejr. Men målene vælter ind om ørerne på Silkeborgs målmænd, og at skulle score mindst tre mål for at vinde kampe, er ikke holdbart på den lange bane. Derfor er det også svært med sikkerhed at sige, at SIF bare fortsætter.

Omvendt kæmper Hobro for at få gang i spillet, og klubben kan bruge dødbolde og hård fight til at få skovlen under udeholdet.

Selvtillid eller ej, det bliver en svær kamp for Kent Nielsens hold, og vi tror på, at det ender i en målrig pointdeler.

2-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Schwartz om provokerende AGF-keeper: Han siger rigtig mange ting

Læs også:Højdepunkter: Silkeborg slår AGF i målfest

Læs også:Bedst og værst: Silkeborg fik første sejr i vild målfest på Ceres Park