Video : Tipsbladet
Superliga

Hvidovre IF - Viborg FF

Viborg skal søndag eftermiddag forsøge at lægge afstand til nedrykningsstregen, når de gæster Superligaens uhjælpelige bundprop Hvidovre på Pro Ventilation Arena.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14:00
Spillested: Pro Ventilation Arena, Hvidovre
Dommer: Jacob Karlsen
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
Hvidovre IF:
Det spinkle overlevelseshåb, som eksisterede for Hvidovre inden forårspremieren mod Randers, er så godt som forduftet efter 3-1 nederlaget søndag. Oprykkerne kunne have bragt sig inden for seks points afstand af kronjyderne med en sejr, og på den måde holdt drømmen om mere Superliga-fodbold i live lidt endnu, men sådan skulle det ikke gå.

Det startede ellers lovende ud med en tidlig straffescoring Qamili, men med en forfærdelig start på anden halvleg blev Hvidovre hurtigt sendt til tælling af tre Randers-scoringer. Den anden af slagsen efter en kæmpe gave af Matti Olsen, som sendte Fuseini alene med vikarierende Kappenberger i målet.

Søndag eftermiddag gælder det endnu en bundkamp, denne gang mod Viborg, som er nummer 10 i tabellen med et forspring på hele 12 point ned til Hvidovre.

Målmand Filip Djukic missede opgøret mod Randers med en skade, der eftersigende holder ham ude på ubestemt tid. Han er derfor ikke med mod Viborg FF, og det samme gælder Mathias Gehrt og Mads Kaalund, der dog begge er tæt på at være klar igen. 

Viborg FF:
Jakob Poulsens mandskab var velsagtens en af de største skuffelser i årets første spillerunde. Jovel, OB spillede en rigtig stærk kamp, men Viborgs egen præstation var mildest talt også undervældende.

Målmand Lucas Lund sidder ude med en skade, og hans afløser i målet, Nico Mantl, fik en skidt debut i Viborg-trøjen med et drop i kampens indledning. Skylden for nederlaget kan dog ikke udelukkende tilskrives den tyske målmand. I første halvleg så midtjydernes defensiv nemlig noget rundtosset ud ved flere lejligheder.

Det blev bedre i anden halvleg, som bød på en mere jævnbyrdig forestilling, men Viborg fik aldrig sat et afgørende tryk ind på den udlignende scoring, og endte således med et fortjent nederlag på 1-2.

Nederlaget efterlader Jacob Poulsens mandskab på en aktuel 10.plads med fire point ned til Vejle, og en sejr søndag eftermiddag er derfor ganske tiltrængt.

Viborg FF har Lucas Lund, Mads Lauritsen, Jamie Jacobs, Magnus Westergaard og Daniel Anyembe er på skadeslisten, mens Jakob Bonde er tilbage. 

Disclaimer: Tipsbladet og Viborg FF

Karantæner:
Hvidovre IF: Ingen
Viborg FF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hvidovre IF (4-3-3): Kappenberger - Iljazovski, Olsen, Stenderup, Nielsen - Jørgensen, Gemmer, Spelmann - Papa, Thomsen, Qamili

Viborg FF (4-2-3-1): Mantl - Mbom, Radic, Zalatel, Bundgaard - Søndergaard, Grønning - Said, Junior, Serginho - Ementa

Dom:
Der er nærmest ikke noget at tabe for Hvidovre, når de søndag tager imod Viborg. Overlevelse er noget nær umulig for hjemmeholdet, og Frandsens tropper kan derfor gå til opgaven med ganske frie tøjler. Det fordrer godt for underholdningen.

Viborg viste sig ikke særlig godt frem i forårspremieren, men mod Hvidovres gavmilde defensiv bør vi se langt mere til gæsternes glimrende offensivspillere.

Jakob Poulsens mandskab har desperat brug for en sejr til at holde Vejle på afstand, og det skal der være glimrende muligheder for mod rækkens klart dårligste hold. Endnu en målrig affære i vente på Pro Ventilation Arena. 3-1 sejr til Viborg.