• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Claes

Optakt: OB - AaB

Foto: Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images

Fredag aften indledes den kommende Superliga-runde på Fyn, når AaB gæster OB. Tipsbladet giver dig her en optakt til opgøret.

Af Lasse Claes

Kampfakta
Kampstart: Fredag klokken 19.00. 
Spillested: Nature Energy Park. 
Dommer: Chrysovalantis Theouli fra Cypern. 
På TV: TV 3 Sport og Viaplay. 
Hashtag: #obaab #sldk

Holdnyt
OB
Det er lige at stramme den at kalde OB's sejr i Silkeborg søndag eftermiddag for tyveri ved højlys dag, men det var bestemt ikke fortjent. Det var fynboerne nok ligeglade med, da de satte sig i bussen mod Fyn med en sejr på 1-0 i bagagen. 

Og så var det vand på Andreas Alms mølle, at Lyngby overraskede og slog FC Midtjylland med 2-1. Det betyder, at OB blot er to point fra ulvene på syvendepladsen, som kan give europæisk fodbold på den anden side af sommerferien. 

I løbet af ugen har fodboldklubben fra Ådalen meldt en stor nyhed ud - nemlig at anfører Jeppe Tverskov stopper i OB til sommer efter syv år i de fynske striber. 

Til kampen mod AaB er Andreas Alm en anelse udfordret, da Yankuba Minteh må se til fra tribunen grundet karantæne, mens Naatan Skyttä og Kenneth Zohore fortsat er tvunget på sidelinjen med skader. 

Aske Adelgaard er tilbage efter overstået karantæne, mens også Alsana Manneh er tilbage i truppen. Midtstopperen Mihajlo Ivansevic er fraværende. 

AaB
Troen på overlevelse er for alvor tilbage i Aalborg, efter AC Horsens blev slagtet med 4-0 i Nordjylland i søndags. Dermed er AaB blot et point fra AC Horsens på den rigtige side af nedrykningsstregen. 

Men selvom der er skabt kontakt til det rigtige selskab i Superligaen, så er AaB mere eller mindre pisket til at få point i Odense fredag aften. Taber Oscar Hiljemarks tropper, mens AC Horsens får tre point, ser det pludselig meget svært ud med få runder tilbage af sæsonen. 

Mod OB må det bolsjestribede mandskab med al sandsynlighed undvære Allan Sousa. Han udgik i løbet af søndagens triumf med noget, der lignede en fibersprængning og er på skadeslisten sammen med Andreas Poulsen.  

På den positive side er midtbanespilleren Pedro Ferreira retur fra sin karantæne, mens det er tvivlsomt, om Rasmus Thelander vender retur til startopstillingen. 

Karantæner
OB: Yankuba Minteh. 
AaB: Ingen. 

Bud på startopstillinger
OB (4-2-3-1): Hansen - Mickelson, Paulsen, Slotsager, Skjelvik - Tverskov, Mustafic - Sabbi, Frøkjær, Tongya - Kadrii. 

AaB (4-3-3): Mantl - Ludewig, Kramer, Granli, Jørgensen - Fossum, Højholt, Bakiz - Andersen, Helenius, Prip. 

Dom
Der er ekstremt vigtige point på spil for begge mandskaber, der kæmper i hver deres ende af kvalifikationsspillet. OB kan komme til at mangle noget farlighed på den sidste tredjedel med fraværet af Yankuba Minteh, og så holder Andreas Alms mandskab ikke nullet, hvis de giver lige så mange chancer væk som i Silkeborg. Med det in mente samt AaB's nuværende form, så tror vi, at gæsterne dribler fra Fyn med en sejr. Det slutter 1-2. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel