• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: OB - Silkeborg IF

Foto: Getty Images

Der er ikke meget på spil, når OB og Silkeborg IF mødes i Superligaen onsdag. Hjemmeholdet skal spille om en europæisk plads, mens SIF rykker ud af Superligaen.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 20.00
Spillested: Nature Energi Park, Odense
Slutspil: Gruppespillet, pulje 1
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #obsif #sldk

Holdnyt:
OB:
Fynboerne er sikre på at vinde pulje 1 i gruppespillet, og dermed kan Jakob Michelsen kigge frem mod to kampe mod enten AC Horsens eller Randers FC. Man skal møde det hold, der ender som nummer to i pulje 2.

OB kan altså allerede nu begynde at se frem mod kampene i Europa Kvalen, og med tre mand i karantæne til opgøret mod allerede nedrykkede Silkeborg IF, er det tydeligt, at man søger at spare spillere og sikre, at ingen får dumme karantæner, når man tager hul på Europa Kvalen.

Til opgøret mod SIF er Ryan Johnson Laursen, Issam Jebali og Jens Jakob Thomasen alle ude med karantæner, mens man senest var uden Alexander Juel, Kasper Larsen, Mart Lieder og Aron Thrandarson, der allle var skadede og fortsat kan være ude.

Marco Lund, Janus Dracmann og Mads Frøkjær-Jensen kan alle få karantæne, hvis de får et gult kort, der takseres til seks point. Lund kan "nøjes" med fire point. Så enten spiller de slet ikke mod SIF, eller også får de strenge ordrer om ikke at begå frispark.

Silkeborg IF:
De er allerede rykket ud af Superligaen, så Kent Nielsen er i gang med to ting lige nu. At slutte godt af i denne sæson og samtidig at se lidt breddespillere an for at vurdere, om de skal satses på fremadrettet. 

Senest spillede man en god kamp, da man vandt 2-0 hjemme over Lyngby Boldklub. Målene blev sat ind af Nicolai Vallys - en af dem, der har gjort det godt for midtjyderne.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 31. spillerunde

SIF gav i fredags blomster til syv spillere - Rafael Romo, Kees Luijckx, Frederik Møller, Filip Lesniak, Mads Emil Madsen, Shkodran Maholli og Junior Brumado. Udover Madsen, der er blevet solgt, løber de andres aftaler ud.

Svenn Crone er en anden oplagt spiller, der forlader klubben. Han har et år igen af aftalen, og SIF har en udmærket afløser i Rasmus Carstensen, så man kan forsøge at få solgt den tidligere Brøndby-back.

Til opgøret er Kent Nielsen uden de skadede Milan Massop og Magnus Mattsson. Venstre back Gustav Dahl måtte udgå af seneste kamp efter en sløj tackling, og han er formentlig ude. Ude er Rafael Romo, der sidder over med en mindre skade.

Karantæner:
OB: Ryan Johnson Laursen, Jens Jakob Thomasen og Issam Jebali
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (4-3-2-1): Christensen - Østrøm, Tverskov, Lund, Skjelvik - Klynge, Opondo, Kløve, Lund - Svendsen, Hyllegaard

Silkeborg IF (4-3-2-1): Hedvall - Carstensen, Alves Ibsen, Hagelskjær, Møller - Vallys, Madsen, Brink - Kaalund, Moberg - Brumado

Profilen:
Lidt i det stille har Silkeborg-spilleren Nicolai Vallys gjort det glimrende for midtjyderne. Vallys har scoret seks gange i 28 kampe for holdet i Superligaen, efter han i sommer skiftede til Silkeborg fra FC Roskilde.

Læs også:Skov lærte af backrolle: Har en idé om, hvad forsvarsspillere tænker

Vidste du, at..:
Silkeborg spiller sin sidste kamp i årets Superliga, inden man rykker ud af Superligaen for sjette gang siden årtusindeskiftet. Midtjyderne mangler fortsat at finde stabilitet i landets bedste række.

Dom:
Jo, der er ikke meget på spil. SIF spiller for en god afslutning og for at komme ind i den nye sæson med gode resultater, mens OB skal holde gryden i kog frem mod Europa Playoff.

OB kan meget vel ende med at spille med unge spillere, hvorfor vi regner med, at Kent Nielsens hold slutter godt af og vinder.

2-1 til SIF.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:Blev rygtet til AaB: Midtbanespiller forlænger i norsk klub

Læs også:FCN-træner om hypet talent: Han er stadig ved at finde sine ben

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus