• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Randers FC - AGF

Foto: Getty Images

Begge østjyske rivaler kommer med en god sæsonpremiere i frisk erindring.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Mikkel Redder
På TV: Canal 9
Hashtag: #rfcagf #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Hvad sæsonpremierer angår, fås de ikke meget bedre end den, Randers FC fik mod AC Horsens. Holdet vandt 3-0 på udebane mod en modstander, som det helst skal holde bag sig i tabellen, og det store målscorerhåb, Emil Riis, lavede to mål.

Måske skyldtes den gode start på sæsonen, at Randers har været fri for at spille en masse nye spillere ind på holdet i opstarten. Eller nogen som helst nye spillere, for den sags skyld. Den eneste tilgang er Tosin Kehinde, hvis lejeaftale bare er blevet vekslet til en permanent kontrakt.

Selv om kontinuitet er en af fodboldverdenens store buzzord, skal Randers passe på, at truppen ikke bliver lige smal nok. Mod Horsens måtte Vito Hammershøy-Mistrati vikariere på højrekanten, fordi Kehindes arbejdstilladelse stadig lod vente på sig. Det er dog næppe bæredygtigt på lang sigt, hvis han skal være førstereserve.

Randers har endnu ikke meldt ud, om Kehindes arbejdstilladelse er faldet på plads.

AGF:
Det blev for spændende en kort overgang i sæsonpremieren mod Vejle, der var lige ved at indhente AGF’s 3-0-føring. Men Benjamin Hvidt scorede til 4-2 og sikrede dermed holdet en glimrende start på den nye Superliga.

Cheftræner David Nielsen må på den ene side rynke på næsen over, at hans hold har indkasseret syv scoringer mod oprykkerne Vejle, finske FC Honka og NS Mura. Omvendt er han nok godt tilfreds med, at AGF selv har scoret ni gange i sæsonens tre første gældende kampe.

Nederlaget i Slovenien torsdag aften må bekymre trænerstaben i AGF. Én ting er at tabe til en undertippet modstander, men det var noget af en nedtur, at det endte med at være 3-0.

Kevin Diks kom til skade i Superliga-premieren mod Vejle, og han sad ude i Europa League-opgøret. Hans prognose er endnu ikke meldt ud.

Læs også:Optakt: NS Mura - AGF

Karantæne:
Randers FC: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kallesøe, Piesinger, Marxen, Lauridsen – Kehinde, Hammershøy-Mistrati, Rømer, Greve – Egho, Riis

AGF (4-3-3): Eskelinen – Munksgaard, Hausner, Tingager, Højer – Olsen, Poulsen, Blume – Thorsteinsson, Mortensen, Links

Profilen:
Siden fodbolden vendte tilbage fra coronapause, har Emil Riis scoret otte mål i alt for Randers FC og U21-landsholdet. Kan han fastholde den gode form, vil det være en saltvandsindsprøjtning til en Randers-offensiv, der har manglet Saba Lobjanidzes mål og oplæg siden i vinter.

Vidste du, at..:
David Nielsen har aldrig vundet over Randers FC som træner. De første ti forsøg er endt med fire uafgjorte og seks nederlag.

Dom:
Nylig historie taler for en Randers-sejr; holdet har ikke tabt til AGF i de 12 seneste indbyrdes opgør. Omvendt kan man også argumentere for, at AGF sjældent har været i en bedre forfatning end nu.

Herfra lyder buddet på, at gæsterne har så meget at se til i denne tid, at det går en smule ud over søndagens kamp. Derfor må de nøjes med 1-1.

Læs også:Tidligere Randers-profil bomber løs i Polen: Skiftet var meget gennemtænkt

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 1. spillerunde

Læs også:Klubløs Amankwaa håber på kontrakt i Randers

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2020

---------------------------

Se masser af fede Europa League-kampe med Tottenham, Arsenal, Leicester og Napoli på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus