• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Optakt: Randers FC - Brøndby IF

Foto: Getty Images

Både Randers og Brøndby er formstærke i øjeblikket, så det lover godt, inden de to holds møde søndag aften. Her er optakten til kampen.

Af Jacob Quvang

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Jonas Hansen
På TV: TV3+, Viaplay
Hashtag: #rfcbif #sldk

Holdnyt;
Randers FC:
En af rundens mest interessante hold at følge til denne spillerunde er Randers FC. 

Hvorfor? Fordi holdet gik ind til de seneste landskampe i glimrende form med to uafgjorte og to sejre i de seneste fire Superligakampe. Stor ros til Rasmus Bertelsen, som blev kritiseret i starten af sæsonen, men som lader til at have vendt bøtten. 

Senest fik man 2-2 mod FC Midtjylland efter en stærk præstation, som utvivlsomt må give en masse selvtillid til kronjyderne. 

De må særligt glæde sig over at have fået Lasso Coulibaly i gang, og han leverede endnu en fin præstation mod FC Midtjylland. Det bliver dog interessant at følge holdet de næste uger, for udover Brøndby skal man også i aktion mod AGF og FC København. 

Randers er uden Frederik Lauenborg og Edgar Babayan, som begge er langtidsskadet. Også Marvin Egho sidder over. 

Brøndby IF:
Der var nok ikke mange, som havde spået, at Brøndby ville sidde på førstepladsen halvvejs gennem grundspillet, men det er ikke desto mindre tilfældet. 

Det skyldes en heftig stime på syv sejre i de seneste otte kampe, hvilket nu gør Brøndby til titelkandidater. Et fornemt stykke arbejde af Jesper Sørensen, som senest kunne se sit mandskab vinde 1-0 over Viborg på en scoring af Mathias Kvistgaarden.

Det har særligt været defensiven, som har strålet for vestegnsklubben, og de får da også brug for, at den igen storspiller, når man skal et smut til Jylland. 

Brøndby-holdet virker lige nu utrolig sammentømret, og derfor er det vanskeligt at forestille sig de store ændringer, hvis alle er spilleklar. Brøndby var uden Mathias Greve og Henrik Heggheim mod Viborg, men begge er tilbage. Til gengæld er Håkon Evjen ude.

Karantæne
Randers FC: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren - Oliver Olsen, Daniel Høegh, Wessel Dammers, Björn Kopplin - Lasso Coulibaly, Mads Enggård, John Björkengren, Simen Nordli - Filip Bundgaard, Stephen Odey

Brøndby IF (3-5-2): Patrick Pentz - Kevin Tshiembe, Frederik Alves, Jacob Rasmussen - Sean Klaiber, Josip Radosevic, Daniel Wass, Nicolai Vallys, Marko Divkovic - Mathias Kvistgaarden, Ohi Omoijuanfo

Dom:
Der bliver næsten altid scoret masser af mål, når de to hold tørner sammen. Det bliver nok ikke tilfældet denne gang, hvor Brøndbys forsvar særligt har været gode til at lukke af. De får dog svært ved at lukke helt ned for Randers, og man rejser hjem fra Jylland med 1-1 i banken.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: