Begge hold har sandsynligvis trætte ben efter to hårde udebaneture i Europa i midtugen.

Hashtag: #rfcbif #sldk

Holdnyt
Randers FC

Randers kommer ind til opgøret med selvtilliden i orden.

For selv om de ikke har vundet i deres seneste to kampe, så har klubben alligevel leveret på et højt niveau. Sidste søndag tabte Thomas Thomasbergs mandskab med et enkelt mål til FC Midtjylland, men Randers leverede over hele kampen en præstation, som kunne have kastet mere af sig, og i perioder pressede de FC Midtjylland langt tilbage på banen.

De positive takter tog Randers med sig til Rumænien i torsdagens Conference League-kamp mod det rumænske tophold CFR Cluj. Randers fik 1-1 med sig hjem, men præstationen var i store perioder stærk, og særligt i første halvleg dominerede Randers kampen.

Dejligt var det også for dem, at Alhaji Kamara kom på måltavlen. Det var blot anden gang i sæsonen for muskelbundtet, som har døjet en smule med skader. Hans angrebsmakker Stephen Odey, som er løbet med mange overskrifter efter sommerskiftet, var dog en smule mere anonym, og det bliver spændende at se, om Thomasberg vil spille begge spillere fra start mod Brøndby, som han også gjorde det mod Cluj, eller om Vito Hammershøy-Mistrati rykkes længere frem, så der kun er én rendyrket angriber på banen.

Randers er fortsat er udem Joel Kabongo, som har misset de seneste kampe. Der er ellers ingen tvivl om, at Kabongo gerne ville spille mod sin tidligere klub. Derudover har Mikkel Kallesøe været tvivlsom, efter han udgik mod FC Midtjylland sidste weekend med en skade - men han er tilbage mod Brøndby.

Mads Enggård, Karl Dreier Leth og Issah Salou er alle endnu ude.

Brøndby IF
64 minutter.

Så længe holdt Brøndby stand ude mod storholdet Lyon, men da den franske klub først fik hul på bylden, så væltede det også ind med mål. Brøndby kunne torsdag rejse hjem med et 3-0 nederlag i Europa League-gruppespillet, og selv om nederlaget kunne være større, så vil Brøndby ærgre sig over, at nederlaget blev så stort, når man så længe formåede at holde nullet.

Det var dog et forventeligt nederlag til gruppens med afstand stærkeste hold. Brøndby var da også stærkt handicappet inden opgøret, da topscorer Mikael Uhre ikke var rejst med til Frankrig på grund af den baglårsskade, han pådrog sig i sidste weekends sejr over AaB. Uhre er tilbage hos Brøndby til kampen mod Randers FC.

Niels Frederiksen vil håbe, at nederlaget til Lyon ikke sætter sig alt for dybt i Brøndby-spillerne, hvor særligt Kevin Tshiembe havde en uheldig rolle med sin implicering i alle tre Lyon-mål. Til gengæld må det være glædeligt for Frederiksen, at Henrik Heggheim spillede fine 61 minutter, før han blev erstattet af netop Tshiembe. Nordmanden begynder så småt at banke på til en mere fast plads.

Til Randers-kampen er Blas Riveros stadig ikke spilleklar, selv om han for nylig blev udtaget til Paraguays landshold.

Rasmus Wikström og Peter Bjur er begge ude med skader.

Karantæne
Randers FC: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kallesøe, Graves, Marxen, Bundgaard - Kehinde, Johnsen, Hammershøy-Mistrati, Tibbling - Kamara, Odey

Brøndby IF (3-5-2): Hermansen - Rosted, Maxsø, Tshiembe - Bruus, Radosevic, Frendrup, Slimane, Mensah - Hedlund, Uhre

Profilen:
Simon Tibbling har ikke ligefrem brændt græsset af i denne sæson som ny Randers-spiller, hvor han i 15 kampe har lagt op til to mål, mens han endnu ikke er kommet på måltavlen for sin nye klub, men han er ganske tændt på at komme det søndag - læs mere om det her. Men mod Brøndby bør motivationen for at levere være på sit højeste. Tibbling nåede selv at spille 109 kampe for Brøndby, inden han sidste år skiftede til hollandsk fodbold. Han bør også være frisk, eftersom han kun fik 21 minutter mod Cluj torsdag.

Vidste du, at…
Sidst de to hold mødte hinanden vandt Randers med 4-2, blandt andet på to mål af Vito Hammershøy-Mistrati. Men det hører faktisk til sjældenhederne, at randrusianerne vinder over klubben fra Vestegnen. Sejren senest er den eneste Randers-sejr i de to holds seneste 19 indbyrdes opgør.

Dom:
Det kan blive fugl eller fisk, når de to hold tørner sammen søndag aften, for spørgsmålet er især, hvor tunge benene er hos begge hold efter to europæiske udebaneture i midtugen.

Derfor bliver det også en jævnbyrdig fight i Randers, hvor begge mandskaber kommer på måltavlen. I de to holds 20 Superliga-kampe i denne sæson har de kun formået at holde nullet tre gange i alt, og denne kamp ender også 1-1.