• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Randers FC - FC København

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København skal forsvare førstepladsen mod Randers FC, der er svære at slå i øjeblikket.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Cepheus Park, Randers 
Dommer: Sandi Putros
På TV: 6'eren
Hashtag: #rfcfck #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Kronjyderne tog vand ind i starten af sæsonen, men lappegrejet har været fremme i Randers FC, der blot har tabt en enkelt af de seneste seks Superliga-kampe. Det var til gengæld mod AGF, og det gør ondt på de kanter.

Medvinden har bragt Randers FC op på ottendepladsen, og dermed kan holdet skimte top seks, som man har været en fast del af de seneste sæsoner. 

Det helt store problem i Randers FC er defensiven, og kun Hvidovre har indkasseret flere mål i denne sæson. Det skal Rasmus Bertelsen have gjort noget ved samtidig med, at der også er plads til forbedring i den modsatte ende. Randers FC er således den klub i Superligaen, der har skabt færrest chancer i denne sæson.

Björn Kopplin, Edgar Babayan, Frederik Lauenborg og Marvin Egho er på skadeslisten og bliver ikke klar til kampen.

FC København:
De forsvarende mestre havde let spil i seneste runde mod Hvidovre IF, men var til gengæld ude i en hård pokalkamp i midtugen mod FC Midtjylland.

Nu venter et opgør mod Randers FC, der traditionelt er én af de klubber, der har det med at volde FCK besvær. Kronjyderne har vundet tre af de seneste syv kampe, og det er trods alt en pæn statistik for et dansk hold mod FCK.

FC København er på førstepladsen i Superligaen, men åndes i nakken af både Brøndby og Silkeborg IF, så man kan ikke tillade sig at hvile på laurbærene i hovedstaden, selv om klubben er midt i et meget travlt program.

Klubben er ramt på skadesfronten, hvor man må undvære William Clem, Birger Meling, Mohamed Elyounoussi og nu også David Khocholava. Sidstnævnte skal endda opereres igen i det ene knæ, som tidligere har voldt ham problemer. Til gengæld er Valdemar Lund blevet klar igen.

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kallesøe, Høegh, Dammers, Kopplin - Nordli, Björkengren, Enggaard, Coulibaly - Bundgaard, Odey

FC København (4-3-3): Grabara - Jelert, Vavro, Diks, Sørensen - Claesson, Falk, Lerager - Bardghji, Oskarsson, Achouri

Dom:
FC Københavns sprudlende offensiv møder Randers FC's vaklende defensiv, så det kan blive grimt for hjemmeholdet, hvis man bare ser på de tørre facts. Sådan tror vi imidlertid ikke, det ender. FCK vinder en stille og rolig 2-0-sejr og cementerer dermed førstepladsen.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: