• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - AC Horsens

To klubber, der tabte med 0-3 i første runde, mødes i Silkeborg i en potentielt meget vigtig kamp.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: JYSK Park, Silkeborg
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #sifach #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
Kent Nielsens mandskab fra Silkeborg IF kom fra land i Superligaen med et nederlag på 0-3 til Brøndby IF. Kampen viste meget godt, hvad der er Silkeborgs styrker og svagheder.

For når Kent Nielsens mandskab formåede at flytte bolden huritgt, kunne holdet samtidig spille forbi Brøndby-holdet, men omvendt var det på grænsen til det naive til tider, fordi man mistede bolden steder på banen, hvor det ikke er så hensigtsmæssigt. Samtidig blev der begået personlige fejl, som Kent Nielsen kan krydse fingre for, der bliver lært af, ellers kommer SIF ikke til at klare den.

Holdet skal turde spille og så håbe på, de store fejl efterhånden bliver elimineret. Når boet gøres op om næsten et år, håber man i Silkeborg på, at der er flere plusser end minusser, og at klubben har reddet sig ved at have spillet fodbold med de tekniske dygtige spillere.

Mandskabet fra Søhøjlandet har indtil videre fået fire nye spillere i truppen i form af Nicolai Vallys, Emil Holten, Mads Kaalund og Filip Lesniak. Ingen af de fire startede inde seneste, men både Vallys og Lesniak kom ind i løbet af anden havleg. Sidstnævnte bejler også kraftigt til en plads i startopstillingen.

Simon Skou Jakobsen var med fra start senest, efter Anders Hagelskjær blev skadet. Hagelskjær er heller ikke blevet klar til mødet med Horsens, men Skou Jakobsen havde formentlig været en kandidat til genvalg alligevel ovenpå sin præstation mod Brøndby.

Holdet er uden de langtidsskadede spillere Gustav Dahl, Magnus Mattsson og Sebastian Jørgensen, mens også Pelle Mattsson fortsat sidder ude med skade.

SIF spillede 4-4-2 i Brøndby, men det er muligt, Kent Nielsen går over til en 4-2-3-1 for at få sig en kompakt og spillende midtbane, der kan være mere på bolden.

AC Horsens:
Bo Henriksen mangler forstærkninger. Det kan ikke siges på andre måder, efter han så sit Horsens-hold blive splittet ad mod FC Nordsjælland i første runde af Superligaen. Sivert Heltne Nilsen og Mikkel Qvist havde en forfærdelig dag i midterforsvaret mod FCN, og kun keeper Michael Lansing leverede en god præstation.

Dermed er der pres på Horsens efter nederlaget på 0-3, og det skal man forsøge at vende ude mod Silkeborg.

Klubben er dog udfordret af, at der reelt kun er Malte Kiilerich som en "rigtig" central forsvarsspiller i klubben for tiden, efter man har sagt farvel til Søren Reese, Mads Juel Andersen og Mathias Nielsen denne sommer. 

Klubben skal nu forsøge at få noget med fra opgøret mod Silkeborg, men det kan blive svært nok for sig selv på kunstgræsset i Silkeborg, hvor SIF vil forsøge at spille hurtigt. Dødboldene bliver vigtige, hvis Horsens skal have noget med fra opgøret.

Karantæne:
Silkeborg IF: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-2-3-1): Hedvall - Crone, Alves Ibsen, Skou Jakobsen, Møller - Lesniak, Nambishi - Rochester, Madsen, Okkels - Schwartz

AC Horsens (4-4-2): Lansing - Nymann, Qvist, Thorsen, Lumb - Hansson, Jacobsen, Therkildsen, Borring - Junker, Brock-Madsen

Profilen:
Jonas Thorsen er tilbage i dansk fodbold efter en enkelt sæson i Tyskland og Eintracht Braunschweig. Og han er der, hvor han har spillet karrierens bedste fodbold. Der bliver med sikkerhed brug for Thorsens alsidighed, og vi bliver ikke overraskede, hvis Bo Henriksen vælger at bruge ham i det centrale forsvar, hvor Horsens havde store problemer senest.

Vidste du, at..:
Silkeborg IF's angriber Ronnie Schwartz var brandvarm i sidste sæson i NordicBet Ligaen, hvor han hakkede 25 scoringer ind i bare 27 kampe. Schwartz havde nogle løse muligheder senest mod Brøndby, uden at det blev farligt - han skal levere og score mål, hvis SIF skal gøre sig forhåbninger om at redde sig i Superligaen.

Dom:
På papiret en meget lige kamp mellem to klubber, der spiller på vidt forskellige måder. Hjemmeholdet vil trille bolden langs græsset og forsøge at komme frem til muligheder den vej igennem, mens udeholdet gerne vil stå for fysik og dødbolde.

Værd at bemærke er, at SIF-keeper Oscar Hedvall viste svaghed ved et hjørnespark i Brøndby, som endte med en Arajuuri-scoring, og det kan være noget, Bo Henriksens mandskab har fokus på.

SIF-truppen er omvendt mere "sat", mens Henriksen stadig leder med lys og lygte efter de rette spillere til truppen, der har mangler her og der. Klubben fra Søhøjland har også fordel af hjemmebanen, og det tror vi også, kan blive forskellen mellem holdene.

Silkeborg vinder 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.