• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - Lyngby Boldklub

Foto: Getty Images

Midtjyderne er i fare for at blive trukket helt med ind i nedrykningskampen, mens Lyngby Boldklub med en sejr for alvor kan skabe panik hos de øvrige hold i bundstriden.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Lasse Læbel Graagaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #siflbk #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
For et år siden var Silkeborg IF i jagt på medaljer, og det endte med et sæt af bronze - i dag er det nedrykningsstregen, man skal holde øje med.

Det kan gå hurtigt i dansk fodbold, og for midtjyderne er fokus netop nu på at undgå at rykke ud af rækken. Det ser godt ud for Kent Nielsens tropper, da der er fem point til AaB under stregen, men problemet for SIF er, at man møder de hold, der ligger under i tabellen, og man er samtidig i rigtig dårlig form. Så det er kampe, man kan tabe.

Kent Nielsen har ledt og ledt og ledt efter noget, der fungerer, men i foråret har man savnet kvalitet i de to felter. Mod OB var SIF klart bedst mellem felterne, men skarpheden havde fynboerne i begge ender - og så tabte SIF med 0-1.

Anders Klynge er i karantæne, og så er SIF stadig uden Joel Felix, der er skadet. Niclas Holm Pedersen er udtaget som erstatning for Klynge. 

Lyngby Boldklub:
Oprykkerne har gang i en flot afslutning på sæsonen, der måske kan kaste overlevelse af sig, derfor kommer det også til at være et topmotiveret Lyngby-hold, der gæster Silkeborg søndag. Før 29. runde er der bare tre point op til AC Horsens over nedrykningsstregen.

Freyr Alexandersson har fået gang i holdet, der ellers havde store problemer i efteråret og kun vandt én kamp - efterårets sidste.

Den kamp var mod Silkeborg IF på udebane, og nu håber Lyngby Boldklub på en ny sejr over SIF.

Freyr Alexandersson kan glæde sig over, at både Alfred Finnbogason og Willy Kumado er kommet sig over deres respektive skader på rekordtid og derfor begge er med i truppen til kampen mod Silkeborg. 

Lyngby er dog fortsat uden Kristian Riis, Jannick Storch og Baptiste Rolland.

Karantæner:
Silkeborg IF: Anders Klynge
Lyngby Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Sonne, Salquist, Busch, Engel - Thordarson, Brink, Mattsson - Jørgensen, Kusk - Adamsen

Lyngby Boldklub (3-5-2): Kikkenborg - Gregor, Bjelland, Hey - Storm, Magnusson, Rømer, Chukwuani, Finnson - Knudsen, Gytkjær

Dom:
Silkeborg er i dårlig form, Lyngby er i nogenlunde form.

Samtidig har Lyngby det normalt godt med at spille ude mod SIF - bare et af de seneste seks opgør i Silkeborg mellem de to klubber har Lyngby tabt. Man har har vundet to af de seneste tre gange, man har gæstet Søhøjlandet.

Overraskelsen lurer.

Lyngby åbner bundkampen for alvor - 2-1 til De Kongeblå.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: