• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: SønderjyskE - Lyngby Boldklub

Foto: Getty Images

Pokalfinalisterne fra SønderjyskE har hårdt brug for en sejr over Lyngby søndag eftermiddag, hvis det ikke skal dufte af nedrykningskamp i Haderslev.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Slutspil: Pulje 1
Dommer: Jonas Hansen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #sjelbk #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Efter et skuffende grundspil skal SønderjyskE nu overhale enten Lyngby eller OB for ikke at ende i en drabelig playoff-kamp om at undgå nedrykning, og det er derfor en vigtig kamp, Glen Riddersholms mandskab spiller søndag mod de kongeblå, der er fem point foran.

Hvis det ender med tre point til hjemmeholdet, er Lyngby indenfor afstand, mens et nederlag vil sende Haderslev-klubben meget tæt på den omtalte gyserkamp.

SønderjyskE rundede grundspillet af med en uafgjort kamp på hjemmebane mod bundholdet Silkeborg IF, der også er en del af Pulje 1, men halter så langt efter de øvrige hold, at det bør være umuligt at hente for Kent Nielsens mandskab.

Glen Riddersholm må undvære Rilwan Hassan, Theofanis Mavrommatis, Marc Pedersen og Jeppe Simonsen, der alle er ude med skader. Rilwan Hassan er tættest på af de fire nævnte.

SønderjyskE fik en perfekt optakt til kampen, da holdet onsdag aften kvalificerede sig til den første pokalfinale i klubbens historie. Billetterne kom i hus takket være en 2-1-sejr over formstærke AC Horsens.

Lyngby Boldklub:
De kongeblå blev én af de store tabere i sidste runde i grundspillet.

Læs også:Lyngby præsenterer millionunderskud: Regnskabet er bedre end forventet

Hobro IK udlignede i de absolut døende sekunder i hjemmekampen mod Christian Nielsens mandskab, og det sendte Lyngby i Pulje 2, hvor der er reel kamp om pladserne. En placering i den modsatte pulje, som Lyngby lå til inden udligningen, havde betydet noget nær sikker overlevelse.

En skam for oprykkerne, der har spillet en meget fin sæson, men de er trods alt i en noget bedre position end søndagens modstander, og bliver det til en sejr over SønderjyskE, er holdet meget tæt på at booke endnu en sæson i den bedste række.

Lyngby må undvære midtbanefolkene Martin Ørnskov og Jesper Christjansen. Frederik Gytkjær måtte udgå tidligt mod Hobro, men er med i truppen. 

Karantæner:
SønderjyskE: Ingen
Lyngby Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-1-4-1): Mielitz - Vinderslev, Kanstrup, Gartenmann, Pereira - Jonsson - Bah, Albæk, "Greko", Absalonsen - Jacobsen

Lyngby Boldklub (3-4-3): Mikkelsen - Gregor, Geertsen, Winther - Fosgaard, Rømer, Hebo, Da Silva - Corlu, Nielsen, Marcussen

Profilen:
Emil Nielsen er gået fra bomber i NordicBet Ligaen til sporadisk målscorer i Superligaen, men han noterede sig for en flot scoring mod Hobro, og måske kan det sætte gang i angriberen, der har meget mere i sig, end han har vist. 

Læs også:FCM-boss afviser blankt: Priske er ikke på vej væk

Vidste du, at..:
Den hidtil største sejr i de indbyrdes møder vandt SønderjyskE tilbage i april 2012, hvor Haderslev-klubben kunne tage fra Lyngby Stadion med en 4-0-sejr. Conor O'Brien blev dobbelt målscorer for SønderjyskE i opgøret, hvor også Lasse Vibe og Tommy Bechmann kom på tavlen.

Dom:
Uafgjort bør ikke være en mulighed. Det vil være et resultat, SønderjyskE ikke kan bruge til ret meget.

Derfor er værterne nødt til at blæse til angreb, og der kan meget vel vente en ganske underholdende kamp på Sydbank Park. Vi tipper en 2-1-sejr til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Afstemning: Kan Troels Bech redde Esbjerg?

Læs også:Riddersholm om midtbanespiller: Han tegner fremtiden i SønderjyskE

Læs også:Træner-karrusellen: Så længe har Superliga-trænerne været i jobbet