• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: SønderjyskE - OB

Foto: Getty Images

SønderjyskE's pokalvindere kan ikke fejre onsdagens triumf ret længe. Lørdag aften venter en vigtig kamp mod OB.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 18.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Jakob A. Sundberg
Slutspil: Pulje 1
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #sjeob #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Onsdagens pokalfinale endte i en stor triumf for sønderjyderne, der vandt den første finale, de nogensinde har stået i. AaB blev besejret 2-0, og det var en fuldt fortjent sejr til Haderslev-klubben, der nu har booket billetter til tredje runde i Europa League-kvalifikationen i næste sæson.

Det er glade dage i Haderslev, men der er ikke tid til at fejre triumfen. Lørdag er det hverdag igen.

Sejren i pokalturneringen ændrer ikke ved det faktum, at SønderjyskE kæmper for overlevelse i Superligaen, og det kan hurtigt blive alvorligt, hvis Riddersholms mandskab taber til OB, og Lyngby samtidig besejrer Silkeborg IF.

Så skal Lyngby og SønderjyskE ud i en gyserkamp i sidste runde i slutspillet.

Omvendt kan det også blive den ultimative festuge for SønderjyskE. Hvis Lyngby taber til Silkeborg, kan pokalvinderne sikre sig overlevelse i Superligaen med blot uafgjort mod OB.

SønderjyskE fik Julius Eskesen udvist i pokalfinalen, og den karantæne slæber han med sig til lørdagens kamp. Jeppe Simonsen og Marc Pedersen er på skadeslisten, mens Patrick Banggaard omvendt er tilbage efter karantæne.

OB:
Det er ikke mange uger siden, at alle skyts var rettet mod OB, men Jakob Michelsens mandskab har leveret et stærkt modsvar siden blamagen mod Silkeborg.

De seneste tre kampe har budt op to sejre over Lyngby og en enkelt over SønderjyskE, og dermed har fynboerne sikret sig overlevelse i Superligaen. De har reelt også sikret sig førstepladsen i puljen. 

Læs også:Kudus, Evander eller Daramy: Superligaens største salg denne sommer

Moralen er stærk i Ådalen.

Nu skal det blive spændende at se, hvordan holdet præsenterer sig mod SønderjyskE, hvor der ikke står meget på spil set med fynske briller. Det kan blive en sovepude, men det kan også være, at fynboerne sprudler i en kamp, hvor de kan spille helt uden pres. 

Det lysner så småt på skadesfronten i OB, hvor flere gradvist meldes klar. I sidste runde var det Janus Drachmann og Issam Jebali, der var tilbage, og i denne runde er Oliver Lund også meldt klar. Alexander Juel Andersen, Kasper Larsen, Mart Lieder og Aron Elis Thrandarson sidder dog fortsat over. 

Jacob Barrett Laursen har forladt OB til fordel for Bielefeld.

Karantæner:
SønderjyskE: Julius Eskesen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (3-4-1-2): Mielitz - Jonsson, Kanstrup, Gartenmann - Bah, Frederiksen, Ekani, Absalonsen - "Greko" - Jacobsen, Dovbyk

OB (4-4-2): Christensen - Laursen, Tverskov, Lund, Skjelvik - Opondo, Thomasen, Kløve, Frøkjær-Jensen - Svendsen, Fenger

Profilen:
Årets Pokalfighter Anders K. Jacobsen kan for anden gang på en uge sænke en tidligere arbejdsgiver. I finalen scorede han to mål mod AaB, og nu gælder det så OB, som angriberen forlod i januar til fordel for SønderjyskE. Det kan for alvor blive en mindeværdig uge for "AK", hvis han også finder vej til netmaskerne lørdag.

Vidste du, at..:
SønderjyskE-spilleren Joao Pereira kan møde sin tidligere klub, hvis han kommer på banen, og portugiseren er én af fire spillere, der har en scoringsprocent på 100 i denne sæson. Joao Pereira har scoret på den eneste afslutning, han har haft - det samme har FC Nordsjællands Oliver Antman og de to Hobro-spillere Mads Hvilsom og Don Deedson Louicius.

Læs også:Godt nyt: Ballade i pokalfinale får ikke partier til at ryste på hænderne

Dom:
SønderjyskE har alt at spille for, mens OB har knap så meget, og det er ikke utænkeligt, at der er motivationen til forskel på de to mandskaber. Samtidig kommer hjemmeholdet med et enormt rygstød efter midtugens triumf.

Derfor er der grund til at have fidus til SønderjyskE, og buddet herfra er en 2-0-sejr over OB.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Månedens Hold i Superligaen - juni

Læs også:Udvist pokalvinder skal afsone karantæne i Superligaen

Læs også:Afstemning: Hvilket hold følger SIF og EfB ud af Superligaen?

---------------------------

Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets læsere - SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus