Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: SønderjyskE - Silkeborg IF

Allerede nedrykkede Silkeborg kommer på besøg i Haderslev, hvor SønderjyskE kæmper for overlevelse og kan se frem til en pokalfinale fire dage senere.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 18.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Slutspil: Gruppespil – pulje 1
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #sjesif #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Det var en vigtig sejr, SønderjyskE vandt over Silkeborg IF i seneste runde. Dermed fordømte holdet SIF til direkte nedrykning og sikrede samtidig sig selv mod samme skæbne. SønderjyskE sneg sig også foran Lyngby BK i kampen om den andenplads i gruppen, der betyder overlevelse, i stedet for tredjepladsen, der betyder nedrykningsplayoff.

Nu venter så endnu et opgør mod Silkeborg – det tredje af sin slags i juni måned – og det skal blive spændende at se, hvordan cheftræner Glen Riddersholm prioriterer kampen. En sejr vil betyde alverden for SønderjyskE, der dog også spiller pokalfinale på onsdag.

Det er klubbens første af slagsen i historien, og vinder den, vil det være dens første titel. I et allerede presset kampprogram skal spillernes belastning doseres helt rigtigt.

SønderjyskE kæmper nemlig også med en række afbud i øjeblikket. Dels har Patrick Banggaard karantæne, mens Jeppe Simonsen, Marc Pedersen og Theofanis Mavrommatis alle sidder ude med skader. Til gengæld er Joao Pereira og Rilwan Hassan tilbage fra skade, mens Johan Absalonsen træder ud af sin karantæne.

Silkeborg IF:
Det er forbi for Silkeborg. Holdet blev som det første i denne sæson sendt i 1. division, så det har ikke andet end æren og kosmetik at spille for i de tre resterende kampe. Spørgsmålet er, hvad det gør ved spillernes motivation.

Mens Silkeborgs præstationer og resultater i resten af sæsonen ikke gør nogen forskel for holdet selv, er de afgørende for de tre andre hold i gruppen. SIF møder både SønderjyskE, Lyngby og OB, der alle befinder sig inden for seks point af hinanden. Dermed kan Silkeborg blive gruppens kongemager i de kommende uger.

Midt i al sorgen over endnu en nedrykning titter en positiv Silkeborg-historie frem. Gustav Dahl har gennem to år været plaget af skader, men han er tilbage i truppen mod SønderjyskE. Han var udtaget til den 19 mand store trup i seneste runde og blev siet fra til allersidst. Det er dog det tætteste, han har været på at spille en gældende kamp siden maj 2018.

Læs også:Lang karantæneliste: Ni mand er ude i den kommende runde

Den næste lige så uheldige Milan Massop er til gengæld stadig skadet, mens også Magnus Mattsson og Shkodran Maholli sidder ude i øjeblikket. Derudover har Kees Luijckx karantæne.

Karantæne:
SønderjyskE: Patrick Banggaard
Silkeborg IF: Kees Luijckx

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-3-3): Mielitz – Bah, Kanstrup, Gartenmann, Vinderslev – Albæk, Mpindi, Jonsson – ”Greko” Jakobsen, Jacobsen, Eskesen

Silkeborg IF (4-3-3): Romo – Carstensen, Alves, Hagelskjær, Møller – Kaalund, Lesniak, Madsen – Vallys, Brumado, Moberg

Profilen:
Hvis hverken Joao Pereira eller Nicholas Marfelt er klar til at spille, skal Glen Riddersholm tænke alternativt på venstre back. Det kan betyde, at Rasmus Vinderslev, der oprindeligt er midtbanespiller, må vikariere. Det har han tidligere gjort i højre side, så backen er ikke komplet uvant for ham, men heller ikke hans naturlige position.

Vidste du, at..:
SønderjyskE’s sejr over Silkeborg i seneste runde var faktisk en sjælden en af slagsen. De to har hold mødt hinanden 19 gange i det seneste årti, og SønderjyskE har vundet bare tre af de opgør.

Dom:
Selv om SønderjyskE er hårdt ramt af skader og karantæne, og holdet har en pokalfinale at se frem til, bør motivationen udgøre forskellen. SønderjyskE har selve sin overlevelse i Superligaen at spille for, mens Silkeborg reelt ikke har noget.

Det kommer til udtryk lørdag eftermiddag, tror vi. SønderjyskE vinder 1-0.

Læs også:Superliga powerranking: AGF i top, ros til Brøndby og fjerdeplads til FCM

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Superligaens bedste: FCN-profil alene på førstepladsen

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 29. spillerunde

Læs også:Mere end 500 mennesker får adgang til pokalfinalen