• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: SønderjyskE - Vejle Boldklub

Foto: Getty Images

To cheftræner jagter deres første sejr med deres nye klubber, når SønderjyskE og Vejle Boldklub mødes. Her er optakten.

Af Victor Risager

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #sjevb #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE

De tabte deres tre testkampe, men i Superligaen fik cheftræner Michael Boris og SønderjyskE et enkelt point i premieren med et remis mod oprykkerne fra Silkeborg IF.

Det gjorde de med en ny 4-3-3-formation og en ny spillestil, der blandt andet indebærer et aggressivt presspil. Den spillestil var ikke helt inde under huden hos spillerne til premieren, var det til at se, men nu får Boris’ mandskab endnu en chance for at vise den frem.

SønderjyskE skal klare sig uden Haji Wright, hvis dage i klubben er talte. Klubben erkender, at man regner med at sælge, og meget tyder på et skifte til Antalyaspor for den amerikanske angriber. I ugens løb var Wright tilsyneladende også på stranden med flere af den tyrkiske klubs spillere, og den tyrkiske klub har allerede meldt ud, at man har hentet spilleren.

Patrick Banggaard ventes også ude, da han døjer med en skade. Den holder ham ude “på ubestemt tid,” har SønderjyskE oplyst. I stedet spiller nyindkøbte Duplexe Tchamba nok igen efter en flot debut. 

Vejle Boldklub
Det blev langt fra til en ønskestart for Carit Falch, der denne sommer er hyret som ny cheftræner i Vejle Boldklub og har et erklæret ønske om at spille underholdende fodbold for fansene i Nørreskoven.

Vejle Boldklub var ganske enkelt overmatchet i store dele af deres premierekamp mod Randers FC, og det endte også med et 0-2-nederlag til vejlenserne.

Til den kamp var Saeid Ezatolahi i karantæne, og det gav plads til debutanten Kevin Custovic på midtbanen, der opsigtsvækkende blev revet ud efter lidt mere end en halv times spil. Mon ikke Ezatolahi går direkte tilbage i startelleveren hos Vejle Boldklub, når de møder SønderjyskE mandag aften.

Wahid Faghir er efter alt at dømme også med mod SønderjyskE, men spørgsmålet er, hvor længe han ellers bliver i Vejle Boldklub. Senest var Tottenham, Hertha Berlin og Eintracht Frankfurt på stadion for at holde øje med ham.

Højre back Tobias Mølgaard missede premieren efter en skade, han pådrog sig i foråret. Han er fortsat ude. Til gengæld er VB's nye græker, Dimitris Emmanouilidis, i kamptruppen og kan altså få debut.

Karantæne:
SønderjyskE: Ingen
Vejle Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-3-3): Thomas - Holm, Gartenmann, Tchamba, Dal Hende - Vinderslev, Ekani, Albæk - Frederiksen, “AK”, Simonsen

Vejle Boldklub (4-3-3): Brunst - Yamga, Kolinger, Greve, Engel - Schoop, Ezatolahi, Mucolli - Sousa, Faghir, Jensen

Profilen:
Anders K. Jacobsen scorede ti Superliga-mål i sidste sæson, og i SønderjyskE scorede kun Haji Wright flere. Sønderjyderne får imidlertid ikke glæde af amerikaneren i denne sæson, så der hviler et større pres på “AK” og de øvrige offensivspillere for at score mål.

Vidste du, at…
Hjemmeholdet som regel vinder, når SønderjyskE og Vejle Boldklub mødes i Superligaen. De har mødt hinanden 11 gange i Danmarks bedste række, og hele ni af gangene har værterne vundet. Derudover har de spillet uafgjort én gang, mens Vejle Boldklub har vundet en enkelt gang i Haderslev.

Dom:
Der var ingen af de to hold, der imponerede stort i premiererunden, og begge mandskaber ser sandsynligvis denne kamp som en god mulighed for at sikre sæsonens første sejr.

Herfra er buddet, at det lykkes for Michael Boris og SønderjyskE. De vinder 1-0 over Vejle Boldklub, og Carit Falch må vente lidt endnu på sin første sejr som cheftræner for klubben fra Nørreskoven. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020