Video : Tipsbladet
Superliga

Patrick Pentz undviger presserende spørgsmål

Brøndbys stjernekeeper Patrick Pentz er ikke særlig meddelsom omkring sine fremtidsplaner.

BRØNDBY (Tipsbladet): Sydsiden har skreget på "four more years" til Patrick Pentz, ligesom han efter Brøndbys sejr over FC Midtjylland søndag aften igen blev råbt an efter slutfløjt af et ellevildt hjemmepublikum.

Det er næppe nogen hemmelighed, at de blå gule-tilhængere ønsker at se østrigeren i en Brøndby-trøje efter sommerferien. Jesper Sørensen har også til Tipsbladet ytret samme ønske.

Men målmanden selv er noget mere fåmæl, da snakken faldt på hans fremtid efter sejren over FC Midtjylland.

- Jeg har stadig ikke noget at sige om det. Jeg har fokus på os, klubben og på at give fansene noget tilbage uge efter uge. Du kan se, hvor vigtig Sydsiden er igen. De skubber os frem i de sidste 15 minutter og tvinger os til at kæmpe. Uanset hvor mange der har krampe, kæmper vi bare videre. Det er på grund af deres støtte, siger han til Tipsbladet og resten af pressen.

27-årige Patrick Pentz er udlejet til Brøndby IF fra Bayer Leverkusen, som han er på kontrakt hos frem til sommeren 2025. Aftalen indeholder også en købsoption, men Patrick Pentz ønsker ikke at fortælle, om han håber på, Brøndby indløser den.

Foto: Alamy

- Selvfølgelig (har jeg noget at skulle have sagt om fremtiden, red.). Men mit hovedfokus er at opnå noget med det her hold. Vi skal vinde så mange kampe som muligt, og så må vi se. Men hovedformålet er at fokusere på hver kamp, og så må vi se, hvad der sker i fremtiden, siger Patrick Pentz.

Han fortæller også, at han ikke vil involvere pressen i de snakke som pågår.

- Det er bedre, at det bliver i omklædningsrummet, siger østrigeren med et stort smil.

Målmanden har været et stort aktiv for Brøndby IF hele sæsonen og viste sig allerede i sin debut afgørende, da han reddede et straffespark mod Vejle, som sikrede Brøndby tre point.

Fra det øjeblik har han imponeret stort, og faktisk stryger han på et parameter ind som den bedste, Mathias Greve nogensinde har spillet sammen med.

- Det er den bedste målmand med fødderne, som jeg nogensinde har spillet sammen med. Der må jeg bare sige: "wow," sagde midtbanemotoren til Tipsbladet i sidste uge.

Patrick Pentz er i løbet af sin tid i Brøndby også kommet tilbage på det østrigske landshold, hvor han ligner en af nationens målmænd ved sommerens EM-slutrunde. I Bayer Leverkusen står han i skyggen af Lukas Hradecky.