• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FCK-boss kritiserer: Han savner måske medierne

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Andreas Bjelland fortalte til tipsbladet.dk, at der for ham at se gik børnehave i den, da han forlod FC København. Nu svarer FCK-direktør Peter Christiansen.

Af Kenneth Jensen

I sidste uge fortalte Andreas Bjelland til tipsbladet.dk om sin tid i FC København, der - som han selv sagde - var op og ned. 

Den sidste tid var ned for den tidligere danske landsholdsspiller, der røg ud i kulden og ikke var ønsket af træner Jess Thorup. Og derfor skulle der findes en løsning for begge parter.

Løsningen blev altså, at Bjelland i sit sidste år af kontrakten i FCK blev udlejet til Lyngby Boldklub. 

Han sparkede i interviewet bagud og sagde blandt andet, at hans trøjenummer blev taget fra ham uden forklaring.

- Jeg følte mig ikke værdsat til sidst. Når man uden grund får frataget sit nummer, uden at få det at vide af klubben, tænker man ”hvad er det så, jeg er her for?”.  Vi er voksne mennesker og kunne bare have talt om det. Havde de sagt ”der kommer en ny spiller, og han skal have nummer 5”, var det fair nok og en del af præmissen i fodbold. Når man gør det uden at sige noget, bliver det for mig lidt en børnehave. Så var det tid for mig at finde noget andet,

- Jeg fik ikke noget at vide før til allersidst, hvor "PC" (Peter Christiansen, red.) trak mig til side. Vi fandt så frem til den løsning, at jeg skulle til Lyngby, sagde Andreas Bjelland.

FC København gjorde til tipsbladet.dk opmærksom på, at Bjelland skiftede trøjenummer den 15. juli,, og at det blev meldt ud den 16. juli og sportsdirektør Peter Christiansen forklarede, at man havde en helt "straight forward" dialog med Bjelland.

Til Købmændenes Klub på Discovery+ uddyber "PC" nu sit syn på sagen.

- Jeg har vendt det med Michael (Stensgaard), der repræsenterer spilleren, og vi skal huske, at han (Andreas Bjelland) stadig er ansat i FC København, så det er en smule uanstændigt at gå ud med det der, også fordi dialogen var, som den var.

- Et af de første møder med agenter, jeg har, efter jeg starter, det er med det pågældende selskab der, hvor vi diskuterer situationen og den udfordring, vi står over for, fordi vi har svært ved at se, at han kommer til at spille en rolle fremadrettet.

- Jeg har stor respekt for hans karriere - jeg har altid været fan af Andreas Bjelland, for at det ikke skal være løgn. Så vi skulle finde en løsning. Den var, at i og med han var skadet, kom han ikke med på træningslejren, og jeg tror, vi spiller en kamp dernede den 10. (juli), rejste hjem den 11, har fri den 12. og 13., og så tror jeg den 14., at jeg aftaler med Lyngby og Andreas, at det er det, vi gør. Så tror jeg, at det den 15. eller 16. bliver offentliggjort i medierne, og så giver vi Khocholava hans nummer (Bjellands nummer 5) den 16.

- Nogle gange tror jeg, deres kronologi er en anden end den, vi sidder med. Han savner måske medierne en lille smule, og så laver han en anderledes og forkert udlægning af, hvordan det foregik. Jeg synes, man skal holde sig fra det der - vi havde en ordentlig dialog, jeg var så straight over for ham, som jeg kunne være. Jeg tror, han var glad for, at vi fandt den her løsning, så jeg forstår ikke problematikken, siger Peter Christiansen til Købmændenes Klub.

Andreas Bjelland blev hentet til FC København fra engelske Brentford, og han skrev en fireårig aftale med klubben i 2018. Den kontrakt løber altså først ud næste år.

Du kan læse Andreas Bjellands syn på farvellet til FC København her

Se "PC" forholde sig til Andreas Bjellands kritik - det gør du i videoen øverst til denne artiikel.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020