• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

"PC" lægger op til indkøb på denne position

Foto: Getty Images

FC København-sportsdirektør Peter Christiansen bekræfter nu, at de danske mestre kan hente en ny angriber i løbet af sommerens transfervindue.

Af Lars Gram-Hanssen

Det er en komprimeret efterårssæson, FC København går i møde, og hos de danske mestre overvejer man derfor at forstærke sig i offensiven i løbet af sommerens transfervindue. 

Sådan lød det torsdag fra Peter Christiansen, da Tipsbladet spurgte sportsdirektøren, om Nicolai Jørgensens afgang betyder, at FC København skal have en ny angriber ind.

- Det kan godt tænkes, lød det således fra "PC", der lige nu holder øje med mulighederne på markedet. 

Peter Christiansen peger på, at FC København i slutningen af sæsonen 'spillede med nogle andre typer oppe foran', og at det derfor er klart, at mestrene lige nu undersøger, om der skal hentes forstærkninger ind til angriber-positionen. 

- Vi skal se, om vi kan finde en kvalitet og nogle kompetencer, der kan indgå i den måde og i det spil, vi gerne vil spille, og som vi så imod slutningen af sæsonen.

Januarindkøbet Khouma Babacar er heller ikke nødvendigvis fysisk helt på toppen, lyder det fra Peter Christiansen

- Vi har den situation, at Babacar er blevet opereret i sit knæ. Godt nok en mindre operation, men alligevel... der er vi nødt til at se, hvordan det lige falder ud. Det er klart, at det bliver vi nødt til at forholde os til. Det er noget, vi monitorerer hele tiden lige nu, i forhold til om der kan være en option [på markedet, red.], som vi føler kan gøre det ekstra, siger sportsdirektøren således. 

Uvished om Vavro og Boilesen
Defensiven var FC Københavns store styrke i foråret, men i skrivende stund er der uvished om Denis Vavros fremtid, idet slovakken fortsat er ejet af Lazio. Peter Christiansen vil dog ikke gå i detaljer om Vavro-situationen.

- Jeg tror, at jeg har sagt det før: Vi er interesserede i at beholde spilleren. Det er alt, hvad jeg kan sige lige nu, lyder det således fra sportsdirektøren.

Også Nicolai Boilesens situation fremstår en anelse uvis, det forsvarsprofilen angiveligt er utilfreds med det kontrakttilbud, FC København har præsenteret ham for. 

- Der er ikke som sådan noget, jeg kan bidrage til der, for jeg vil ikke diskutere spillernes kontraktsituationer og personlige forhold i pressen. Det gør jeg aldrig, siger Peter Christiansen, der heller ikke kan sige noget om, hvornår parterne igen skal sætte sig og tale om situationen. 

- Vi har jo kigget på det, i bund og grund. Men lad ham nu nyde det danske mesterskab og hans tur med landsholdet. Nu går han på ferie, og så kommer han hjem på et tidspunkt. Jeg skal ikke på ferie foreløbig.

Peter Christiansen understreger samtidig, at Nicolai Boilesen 'afgjort er en vigtig spiller for FCK', og at forsvarsspilleren selvfølgelig indgår i klubbens planer.

Sportsdirektøren ser umiddelbart ikke Mathias 'Zanka' Jørgensen som en mulighed, selvom den tidligere FC København-stjerne i øjeblikket står uden en klub.

- Jeg tror, at hvis vi skal arbejde videre ud af det spor, med et forsvar, der i foråret lukkede seks mål ind i 15 kampe, hvilket er noget nær verdensrekord, vil jeg næsten sige, så tror jeg egentlig, at hvis vi kan have held med at beholde dem, vi sluttede med, så tror jeg ikke, at det er en vej, vi går nedad, lyder det således fra Peter Christiansen.

Hvad er situationen for Mikkel Kaufmann og Robert Mudrazija, hvis lejeaftaler slutter nu her?

- Det er to spillere, som har været ude på lån, og som vi nu har en dialog med, om hvad fremtiden skal bringe for dem.

Ifølge Peter Christiansen er det endnu ikke besluttet, om de to spillere kan få en rolle i FC København i næste sæson.

- Det kan godt være. I hvert fald er vi også kontraktligt forpligtet til at forholde os til det. Men igen synes jeg, at det er noget, der skal tages mellem dem og mig. Når vi har noget, vi kan melde ud, af respekt for spillerne, så skal vi nok gøre det.

I forhold til jeres målmandssituation, så var Kalle Johnson for nyligt ude at sige, at han kunne være åben for et skifte. Hvordan ser du den situation?

- Jamen, jeg så også, at han sagde, at han var glad for at være i København stadigvæk. Det er selvfølgelig en hård konkurrencesituation. Men det er også det, spillerne skriver under på, når de træder ind i FC København. Og det er egentlig også det, han svarer, synes jeg. Selvom han ikke har spillet så mange kampe, så synes jeg stadigvæk, at det er en målmand, der holder et væsentligt niveau, og som vi er sindssygt glade for at have her, siger Peter Christiansen.

- Igen, vi må se, hvad sommeren bringer. Jeg kommer ikke til at svække vores målmandsteam ved bare at acceptere, fordi han er i en situation, at svække det team generelt. Så der er mange ting, der skal hænge sammen der.

Førstemålmanden Kamil Grabara leverede så højt et niveau i foråret, at Juventus-målmanden Wojciech Szczęsny angiveligt skulle have anbefalet FC København-målmanden til Torino-klubbens sportsdirektør. Og ifølge Peter Christiansen er den slags historier naturlige nok efter det niveau, Grabara har leveret.

- Det er klart, at når han har haft sådan en sæson, som han har haft. Jeg tror, at der var mange, der var i tvivl om, hvad han indeholder. Men jeg synes jo, med det kendskab jeg havde til ham fra tidligere også... det er klart, at han kommer stort op i et par situationer i foråret, men det er egentlig en spiller, der igennem hele sæsonen har holdt et højt niveau, siger Peter Christiansen.

- Der var noget tilvænning igen, som vi også har snakket om med andre. Der er nogle, der tilvænner sig fra dag ét, som Viktor Claesson. Der er nogle, der skal bruge et halvt år. Pep Biel skulle bruge halvandet år. Kamil skulle måske bruge et par måneder. Men det er klart, han har gjort det godt, så det er helt naturligt, at der bliver skrevet, og at der bliver startet rygter omkring ham. Men han er FCK-målmand, han har skrevet en lang kontrakt, og igen må jeg sige det, jeg sagde før: Hvis de skal ud herfra, så skal der komme en klub, der har midlerne i orden.

Tipsbladet har også talt med Peter Christiansen om januarindkøbet Khouma Babacar og den kritik, der har været af senegaleseren. Det kan du læse om HER.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.