Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

PL-interesse for dansker: Hop på det næste fly!

Tipsbladets fodboldekspert, Jesper Christiansen, er ikke i tvivl om, hvad Mads Kikkenborg bør gøre, hvis han får muligheden for at komme til engelsk topfodbold.

Der render flere spændende spillere rundt i Lyngby Boldklub, men særligt på keeperposten råder man over en mand, som kan gå en stor karriere i møde. 

Mads Kikkenborg har gennem længere tid præsteret på et højt niveau for Lyngby, og spørgsmålet er, hvor længe de kongeblå har gavn af ham. Større adresser holder nemlig øje, og Tipsbladet kunne tidligere på ugen afsløre, at Premier League-klubberne Sheffield United og Luton er særdeles interesserede i ham. Interessen er så konkret, at det peger i retning af, at de to klubber vil byde på ham til januar. 

Skulle muligheden for sådan et skifte reelt set blive en mulighed, så er det bare om at pakke kufferten. Det mener Tipsbladets fodboldekspert Jesper Christiansen.

- Hvis han får muligheden for at komme til en Championship eller Premier League-klub, så ville jeg hoppe på det næste fly. Chancen for at komme ind i de her klubber hænger ikke på træerne, slår den tidligere topkeeper fast. 

Han forudser, at Kikkenborg vil sidde på bænken et år eller to, for det er lige tidligt nok med Premier League-kampe, men mulighederne skal nok komme i de mange engelske cupkampe, og Kikkenborg er en type, som de vil være glade for i England. 

- Jeg tror, han passer godt i England. Tidligere skulle de have store og stærke målmænd, og det har ændret sig med årene, så de skal blive bedre med fødderne. Men jeg tror stadig, de har en svaghed for store stærke målmænd, og det er Mads. Jeg havde ikke overvejet det et sekund, fortæller Jesper Christiansen. 

Mads Kikkenborg er en målmand, der har fysikken med sig, vurderer Jesper Christiansen. Foto: Lars Rønbøg/Getty Images.

I takt med sin fortid som keeper følger Jesper Christiansen målmændene i Superligaen særlig tæt, og han kan lide, hvad han ser fra Mads Kikkenborg. Han er som sådan heller ikke overrasket over, at der er interesse for ham fra det niveau, for potentialet er enormt. 

- Han har potentiale til noget rigtig stort. Især i foråret i Lyngbys overlevelseskamp var han en stor del af. Han bliver bedre og bedre og er en meget vigtig del af Lyngbys hold.

Jesper Christiansen kalder Kikkenborg for en god shotstopper, der har fysikken med sig. 

Derudover kommer han med en lille bredside til Esbjerg, der havde Kikkenborg på kontrakt indtil sommeren 2021. Her fik målmanden ophævet kontrakten i forbindelse med utilfredsheden til den daværende kaostræner Peter Hyballa. Et kæmpe selvmål af Esbjerg, konkluderer Jesper Christiansen.

Det har været til Lyngbys gavn, og snart kan klubben tjene godt på målmanden, der har kontrakt til 2026.