• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Sebastian Stanbury & Kenneth Jensen

Profil er tilbage i BIF: Fedt for mig som træner

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det er få minutter, han har spillet i landets bedste række, backen Blas Riveros, men det ligner en klar forstærkning for Brøndby, og Niels Frederiksen er da også glad.

Af Sebastian Stanbury & Kenneth Jensen

Han scorede i sin debut, men blev efterfølgende alvorligt skadet, og først et lille år senere fik venstrebacken Blas Riveros sin kamp nummer to for Brøndby IF.

Søndag blev han indskiftet mod Vejle Boldklub og fik altså comeback efter sin langvarige skade, og venstrebacken fra Paraguay skulle ikke bruge mange minutter på banen for at vise klassen, da det var ham i slutfasen af opgøret, der spillede Mikael Uhre helt fri til 2-2 målet. Siden blev det også til 3-2 til Brøndby IF.

Niels Frederiksen er dagen derpå glad efter Blas Riveros' comeback. Det gør det nemlig også en tand nemmere for ham at være træner.

- Det var et ret kort indhop, men han har en meget vigtig fod med i vores udligning til 2-2. Han laver et godt løb og får et godt træf på bolden. Generelt kan vi se, at han er en meget boldfast spiller. Han er meget sikker på bolden, og han stresser ikke, når han kommer under pres. Han har en god indlægsfod. Men vi har jo ikke set ham ret meget, for han nåede kun at spille 60 minutter i en kamp mod OB, inden han blev skadet, og så fik han et kvarter eller deromkring i går. Men det ser fint ud, og vi forventer os meget af ham, siger Niels Frederiksen til Tipsbladet og forklarer:

- Det er jo altid fedt, når spillere, der har været skadet, kommer tilbage. Han har kæmpet hårdt for det. Det er jo fedt, men det er jo den vej, det skal gå, når spillere har været skadet. Så behandler vi skaden og opererer, og på et eller andet tidspunkt bliver de klar igen. Men selvfølgelig var det fedt for ham og fedt for holdkammeraterne og fedt for mig som træner. For så har jeg en ekstra streng at spille på.

For Brøndby IF har det været imponerende at se, hvordan Blas Riveros har taget ansvar på venstre wing back med det samme. Han scorede i sin debut, og søndag mod Vejle havde han næstsidste fod på en scoring. To målgivende aktioner i bare to kampe. Det er også det, Niels Frederiksen forventer at se fra sin stjerne.

- Det skal han 100 procent, specielt når vi spiller med wingbacks. Så forventer vi, at de skal bidrage med noget i eller rundt omkring modstandernes felt. Men det gør vi egentlig også, når vi spiller med normale backs i en firebackkæde. Det er der, vi synes, han har sine største styrker. Det er i det offensive spil, siger Niels Frederiksen, der også er tilfreds i den anden ende af banen:

- Han forsvarer udmærket. Han har relativt hurtige fødder, det vil sige, at han kan flytte sig hurtigt og er ikke så sårbar over for spillere, der dribler eller udfordrer. Vi arbejder stadig med hans positionering og det rent taktiske, men det skal vi nok få lært ham.

Brøndby IF hentede Blas Riveros i FC Basel for lidt mere end et år siden. Han var oprindeligt udtaget til Paraguays landshold tidligere i oktober - du kan læse mere om den historie her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020