Video : Tipsbladet
Superliga

Rasmus Falk udpeger bekymrende tendens i FCK

I et interview med 'Kvart i Bold' peger Rasmus Falk på, at kollektivet til en vis grad fejlede i FC København i foråret.

Efter to danske mesterskaber i træk og flotte resultater i Champions League kom FC København ned på jorden igen i slutningen af foråret. 

Her leverede 'Løverne' nemlig flere skuffende præstationer i Superligaen, og det endte med at koste dyrt til sidst, hvor FC Midtjylland i stedet løb med guldet. 

Og i et længere interview med fanmediet 'Kvart i Bold' har Rasmus Falk nu reflekteret over, hvorfor forårssæsonen ikke gik, som man havde håbet på i FC København. Her peger midtbaneprofilen på, at kollektivet ikke fungerede i tilstrækkeligt tilfredsstillende grad. 

- Der er nogle ting, som jeg helt sikkert synes var bekymrende på vores hold i det sidste halve år. Det var derfor, at vi ikke fik nok point. Vi var en gruppe sammen, der havde opnået rigtigt meget succes. Vi havde spillet over niveau i europæisk sammenhæng, og vi havde spillet op til niveau i Danmark, i forhold til, at det blev til to mesterskaber og en pokaltitel. Vi har sat et hold sammen, der er helt fantastisk, siger Rasmus Falk og fortsætter:

- Det, jeg synes, at vi røg på i det sidste halve år, i min bog, det er, at vi ikke helt fik det til at klikke kollektivt. Det var for meget på individuelle præstationer. Det var det der med, at alle som udgangspunkt vil gøre alt, de kan, men alligevel var det der med gøre alt for ham ved siden af... det kommer ikke af sig selv, selvom man har slået Manchester United og Galatasaray ud og har spillet lige op med Bayern München i to kampe. 

Ifølge Rasmus Falk havde han fornemmelsen af, at FC København-spillerne lige manglede det sidste i forhold til at gøre hinanden bedre. 

- Det var lidt den følelse, som jeg synes, at vi manglede lidt procenter i, når jeg kigger tilbage på det. Den der lidt basale ting med at lave et kollektiv, hvor at hvis han bliver sat sammen med ham, så kan de faktisk ligge lag på deres spil, og så kan vi faktisk få endnu mere ud af ham, fordi han har nogen, der bakker op, eller nogen, der reparerer det ene eller det andet. Det var der, at jeg synes, at vi manglede nogle procenter, i forhold til at få de point, som vi skulle have, og for at være dominerende i den danske liga. 

Der har været sagt og skrevet meget om FC Københavns stærke og brede trup, men ifølge Rasmus Falk blev truppens størrelse faktisk et problem, fordi der var for mange, der ikke var helt tilfredse.

- Jeg tror, at vi har haft for mange, efter min smag, der har været... uenighed er fair nok, det køber jeg, men jeg synes også, at vi har været for mange til sidst. For det var en af vores kæmpe, kæmpe styrker på et tidspunkt, den brede trup og den enormt stærke bænk. Men det kan også blive en ulempe.

- Det er måske nemmere at acceptere efter fire-fem-seks runder, men det er måske ikke så nemt at acceptere i runde 28, når tingene skal afgøres, og man synes, at man skal være inde på banen. Der synes jeg helt sikkert, at vi også kunne have været bedre som hold, i forhold til at tackle det, siger Rasmus Falk. 

Den rutinerede midtbaneprofil peger på, at der selvfølgelig kun kan være 11 spillere, der starter inde, og fem, der kan komme ind undervejs. 

- Det er selvfølgelig rigtig, rigtig svært i en hverdag, hvor alle også er sin egen lille forretning, og hvor der også er en masse personlige agendaer, som nogle gange kommer i første række, selvom det måske ikke er det mest optimale i forhold til kollektivet, hvis der er for mange, der har egne interesser. 

Afslutningsvist stiller Rasmus Falk samtidig spørgsmålstegn ved, om FC København-truppen måske manglede den sidste sult i forhold til modstanderne i guldkampen i sidste sæson.