• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Regner med Adamo Nagalo og Ernest Nuamah

Foto: Anders Kjaerbye/Getty Images

Johannes Hoff Thorup har ikke tænkt sig at skåne holdets stjerner, som står på spring til et stort sommerskifte.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Solen stod højt, motivationen var stor, og spillerne fortsatte med frvillig træning på kunstgræsset i Farum fredag middag tre dage før sæsonpremieren mod Viborg FF.

Ja, FC Nordsjælland ser ud til at være klar fra start, og sølvmedaljerne i fjor har givet dem blod på tanden gående ind til den nye sæson.

Det fortæller Johannes Hoff Thorup til Tipsbladet efter fredagens træning på Right to Dream Park.

- Top 6 vil altid være målsætningen for os, og det er det også i denne sæson. Men vi vil gerne se, om vi ikke kan skubbe det over tid, så vi kan gå efter medaljer eller i hvert fald europæisk fodbold, som nogle gange vil være ned til fjerdepladsen. Det er noget, vi vil gå efter i det næste års tid til to, hvor vi prøver at se, om det kan være endnu mere realistisk at gå efter.

Projektet om at gøre sig endnu mere gældende i toppen af dansk fodbold startede allerede forrige år. I sidste sæson var sølvmedaljerne et bevis på, at man er nået et stykke af vejen.

- I sidste sæson gik det hele lidt hurtigere, end vi havde regnet med, da vi havde set på den her ambition henover en femårig periode. Det momentum skal vi forsøge ikke at dræbe, selvom vi godt ved, at vi ikke bare kan gøre krav på at tage en af topplaceringerne. Det er et fundament, der tager tid, men det er vi også indstillet på.

Meget af fundamentet fra sidste sæson er fortsat i truppen, men man har alligevel sagt farvel til Jacob Steen Christensen og Mads Bidstrup. Her har Johannes Hoff Thorup lagt meget af sin energi.

- Det område har vi brugt en del tid på. Heldigvis har vi fået Jeppe (Tverskov) ind, som har vist sig ret stærk fra første dag. Han ser komfortabel ud i vores system, og han giver også udtryk for, at det passer ham godt. Vi har fundet en god rolle til ham, hvor han lidt vil overtage den rolle som "Jaxe" havde sidste år.

- På den anden ledige midtbaneposition er der flere om buddet. Vi har set gode ting fra (Daniel) Svensson ved at lægge ham op på midten. (Mario) Dorgeles bevæger sig i den rigtige retning og kommer tættere og tættere på. Zidan (Sertdemir) kan nogle ting, som vi godt kunne have brugt sidste år.

- Diomande kan også spille dernede, og ham går vi meget efter at få tilbage i den midtbanerolle, som vi af forskellige årsager måtte flytte ham lidt væk fra i foråret. Vi vil gerne have ham lidt tilbage i den der offensive midtbanerolle. Der er ikke på samme måde behov for at rykke Diomande frem, så nu kan vi bruge ham der, hvor vi synes, at han er bedst. Og det er i den offensive midtbanerolle.

Hvor Mads Bidstrup og Jacob Steen Christensen er fortid i FC Nordsjælland, så har man indtil nu formået at holde fast i Ernest Nuamah og Adamo Nagalo. De var begge på træningsbanen fredag, og dem har Johannes Hoff Thorup ikke tænkt sig at skåne frem mod et stort sommersalg.

- Jeg planlægger med dem, og det gør jeg også på den lange bane. De er topprofessionelle, hvad det angår, og lige nu selvtræner de også, mens vi sidder her. De er fuldt indstillet på, at det er sådan, vi gør. Vi er selvfølgelig alle sammen klar over, at vi har nogle dygtige spillere, som er interessante for større klubber end os. Derfor må vi også kigge på det, hvis det helt rigtige tilbud kommer, for selvfølgelig kan det ske.

Både Adamo Nagalo og Ernest Nuamah fik forlænget deres sommerferie, da de var på landsholdsopgaver med henholdsvis Burkina Faso og Ghana. Begge er dog klar til den nye sæson, selvom der har været mange rygter fremme.

Adamo Nagalo er blevet sat i forbindelse med Stade Reims, mens Ernest Nuamah har interesse fra Premier League, og så er AC Milan, Ajax, Stade Rennais og Marseille angiveligt også ude efter ham.