• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Riddersholm: Spiller ikke destruktivt som FCK

Riddersholm: Spiller ikke destruktivt som FCK
Foto: Polfoto

FC Midtjylland vil fortsætte den offensive stil i jagten på guldet og i forsvaret af det store forspring til FC København.

Af Torsten Kjems Hansen

Der er nu bare to uger til Superliga-foråret bliver skudt i gang med guldkampen som et af de klassiske temaer. FC Midtjylland satte sig suverænt på tronen i efteråret med et forspring til FC København på hele otte point, og oven på januars transfervinduet, ser holdet kun stærkere ud. Alle profiler er fortsat i klubben, der forstærkede sig med den solide svenske målmand Johan Dahlin og Superligaens topscorer Martin Pusic.

Der er 16 kampe til guldmedaljerne skal overrækkes, men på trods af det store hul mellem nummer et og nummer to, er der forud for sæsonen kommet gang i en intens psykologisk fejde mellem FC København og FC Midtjylland. 

Læs også: FCK skyder med skarpt: Vi giver de unge chancen - andre taler kun om det

Parterne skyder med skarpt mod hinanden metoder på og uden for banen og et af FC Københavns håb er, at FC Midtjylland vil snuble som det var tilfældet i forårssæsonen for et år siden, hvor en førsteplads i vinterpausen med udsigt til både guld og Champions League-kvalifikation blev smidt på gulvet, da både AaB og FC København strøg forbi i tabellen.

FC Midtjylland-træner Glen Riddersholm er dog ikke en mand, der lader til at ryste på hænderne, for strategien for foråret ligger klar - der skal angribes i lige så høj grad som i efterårets succes, der ud over den solide pointhøst også gjorde FC Midtjylland til det klart mest scorende hold i ligaen.

Læs også: FCM raser over FCK: Ligegyldigt kvæk fra en presset klub

Førerholdet blæser til angreb:

- Den gule trøje skal angribe. Vi går på banen for at øge forspringet. Vi skal ikke være meget forsigtige og defensive. Det er jo ikke et problem, at vi har en så god position på tabellen, som vi har gjort os fortjent til i efteråret. Vi er glade for at føre så klart foran nummer 2. Det forspring skal være en styrke for os. Og vi vil fortsætte fremad. Vi vil ikke spille så destruktivt, som FCK har gjort, siger Glen Riddersholm til Politiken.

FC Midtjylland scorede hele 34 mål i de 17 efterårskampe, men FC København til sammenligning scorede bare 19 gange og hev mange sejre hjem ved at have udgangspunkt i en solid defensiv. 

- FCK har en superstærk defensiv. Vi har en anden tilgang til tingene, vi vil være offensive. Det er, hvad vi står for, og derfor er indkøbet af Martin Pusic betydningsfuldt. En arbejdsivrig angriber, målfarlig og med et enormt drive.

FC Midtjylland-træneren og FCK-manager Ståle Solbakken har sæsonen igennem haft deres eget mentale spil i gang, og på det seneste har ordkrigen bredt sig til også at omfatte andre leder-skikkelser i de to klubber. 

FC Københavns tekniske direktør Johan Lange satte torsdag bidrog i debatten, da han til tipsbladet.dk indirekte prikkede til FC Midtjyllands indkøbspolitik kontra et image som talentudvikler, hvilket medførte en meget markant reaktion fra FCM-direktør Claus Steinlein, der i den grad skød tilbage mod FC København.

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus