Røven i klaskehøjde: Han bliver SL-topscorer
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Røven i klaskehøjde: Han bliver SL-topscorer

Tipsbladets redaktion sætter røven i klaskehøjde og forsøger - formentlig med svingende held - at forudsige, hvem der får et gennembrud, hvem der bliver Efterårets Profil, og hvem der ender som topscorer i den Superliga-sæson, der står for døren.

Frem til sæsonstarten vil Tipsbladet vurdere flere ting i forbindelse med sæsonen i Superligaen. Her starter vi med, hvem der bliver sæsonens skuffelser, og hvem der bliver sæsonens store overraskelse.

Læs med de næste dage, hvor vi kommer med yderligere forudsigelser - og klik her for at læse vores bud på, hvem der skuffer, og hvem der overrasker i den kommende sæson.

Hvilken spiller får et stort gennembrud?

Anders Dehn, journalist:
Victor Lind har hældt mål ind efter behag i U19-ligaen, og han fik allerede en del kampe for FC Midtjyllands førstehold i seneste sæson. Scorede blandt andet tre mål i Superligaen og to i pokalturneringen. Ham kommer vi til at se meget mere til.

Victor Risager, journalist:
Sidste år tog en masse SIF’ere ligaen med storm, og jeg tror, at et par spillere fra AC Horsens kan vise rigtig højt niveau og gøre sig pænt bemærket. Især forsvarsspiller James Gomez, der godt nok allerede har spillet 50 kampe, kan få vist sig frem og få sit Superliga-gennembrud.

Kenneth Jensen, redaktør:
Der er flere dygtige spillere på spring i dansk fodbold. For et år siden kendte stort set ingen Raphael Onyedika fra FC Midtjylland, og Jakob Breum fra OB var heller ikke så kendt. FCK har flere på spring – for eksempel Haraldsson – men jeg vælger alligevel at pege på Oliver Sonne fra Silkeborg. En dygtig højre back, som er klar til at tage over, når Rasmus Carstensen bliver solgt. Hvilket formentlig sker i dette transfervindue. Han bliver næppe lige så god som Carstensen, men han kan blive en rigtig god spiller.

Allan Olsen, ansvarshavende chefredaktør:
Han har været godt gemt for offentligheden, men nu må det være tid til at se, hvorfor FCK har betalt så mange penge for nigerianske Akinkunmi Amoo. Den 20-årige kantspiller, der blot er 1,63 meter høj, burde kunne give Superligaen tryllerier, fart og fysik til et gennembrud.

Lasse Claes, journalist:
Jakob Breum fra OB. Han viste allerede prøver på sit talent i foråret, og det er ikke utænkeligt, at han bliver en fast mand i Andreas Alms startopstilling i efteråret. Bliver det tilfældet, får vi at se, hvor god han egentlig er.

Lars Gram-Hanssen, journalist:
Hákon Haraldsson og Isak Bergmann Johannesson viste lovende takter i slutningen af foråret, men jeg peger på Mathias Kvistgaarden, der skal prøve at udfylde tomrummet efter Mikael Uhres exit.

Mikkel Fuhr, journalist:
Edward Chilufya kom til FC Midtjylland med et fysisk efterslæb, men i forårets afgørende kampe viste han prøver på nogle af de kvaliteter, som FC Midtjylland betalte mange penge for i vinter. Han eksploderer i Superligaen, sådan formulerede Svend Graversen sig, da kantspilleren blev tilknyttet. Det er ikke helt sket endnu, men sportschefen får ret dette efterår.

Troels Bager Thøgersen, chefredaktør:
Nu kommer Ísak Bergmann Jóhannesson bragende. Vi mukkede jo noget over hans prisskilt i sidste sæson, men nu tror jeg, han tager pladsen i FC København og bliver en stor profil. Det vil selvfølgelig hjælpe, at Pep Biel bliver solgt, så der er mere plads.

Ole Hoffskov, journalist:
Hákon Arnar Haraldsson dukkede op mod slutningen af sidste sæson, og jeg tror, at han kommer til at brænde Superligaen af. FC København-spilleren er uhyre spændende.

Får Hákon Haraldsson sit helt store gennembrud i denne sæson? Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hvem bliver Efterårets Profil?

Anders Dehn:
Jeg dedikerer mig helhjertet til min tro på FC Københavns defensiv, og eftersom målmænd sjældent vinder Tipsbladets halvårlige profilkåringer, styrer jeg uden om Kamil Grabara. I stedet peger jeg på Denis Vavro.

Victor Risager:
Den bedste spiller på det bedste hold, og det bliver Rasmus Falk. Han kommer til igen at være en helt afgørende brik for FC Københavns spil, og hvis han rammer niveau og holder sig skadesfri i efteråret, vil han være en stærk kandidat til Efterårets Profil.

Kenneth Jensen:
Jeg tænker, at vi skal finde Efterårets Profil i en af de to mesterskabsfavoritter, og hvis Rasmus Falk kan holde sig fri af problemer, kan det være nu, han snupper en af de prestigefyldte kåringer, hvilket han ikke tidligere har gjort.

Allan Olsen:
Anders Dreyer bliver et kæmpe omdrejningspunkt for midtjydernes offensiv. Han har nu styr på sit fodboldliv - og det kommer både med- og modspillere til at mærke. Stærk fodboldhjerne, udsøgt teknik og masser af mod i udfordringerne.

Lasse Claes:
Anders Dreyer. Han er lige et niveau bedre end mange af de andre i ligaen, og hvis han fortsætter på sit høje niveau, tager han prisen. Det kræver naturligvis også, at FC Midtjylland får tingene til at spille.

Lars Gram-Hanssen:
Kamil Grabara var ganske forrygende i foråret, så jeg vælger at pege på den polske målmand, der leverede en række mirakelredninger i den afgørende fase af mesterskabskampen.

Mikkel Fuhr:
Silkeborg IF satte sig tungt på stemmerne til Forårets Profil, som Nicolai Vallys vandt. Jeg tvivler på, at alle SIF-profilerne fortsat er i klubben efter sommerferien, og så forventer jeg også, at kadencen falder. Derfor peger jeg på Kamil Grabara, der spillede en stor sæson i FC København. Med en stærk kæde foran sig har han gode betingelser for at stråle.

Troels Bager Thøgersen:
Det gør Raphael Onyedika. Jeg tror, han bliver endnu mere central og iøjnefaldende for FC Midtjylland, og han spiller sig ind i bevidstheden som det næste helt store udlandssalg i FCM. Kevin Diks, Kamil Grabara og Mohammed Diomande kommer også til at funkle sammen med Lasse Berg Johnsen (der kan blive solgt nu her) og Horsens' James Gomez.

Ole Hoffskov:
FC Midtjylland har fået papir på Anders Dreyer, og han bliver Efterårets Profil. Han er i min optik Superligaens bedste spiller.

Anders Dreyer er et populært bud som enten Efterårets Profil og Superliga-topscorer. Foto: Jan Christensen/Getty Images

Hvem bliver topscorer i Superligaen?

Anders Dehn:
Der mangler i den grad oplagte kandidater; Superligaen er fattig på topangribere med højt niveau, så jeg peger på en offensivspiller, der ikke er en klassisk 9’er. Anders Dreyer var i storform i foråret, og jeg tror, han buldrer videre og bliver ligatopscorer.

Victor Risager:
Den er godt nok svær, ikke mindst fordi transfermarkedet stadig er åbent. Hvis Nicklas Helenius bliver i Silkeborg IF, kunne det sagtens blive ham igen. Jeg tror dog, at Anders Dreyer kommer til at være det helt store omdrejningspunkt i FCM’s offensiv, og han kommer også op på over 15 mål og ender som topscorer.

Kenneth Jensen:
Den her er helt åben, for der kan ske meget hos de klubber, der har for vane at score mange mål. FCK har ingen oplagt målscorer i en frontangriber. FCM heller ikke. Anders Dreyer laver mål, men sparker ikke straffe. En dark horse kan være OB's Issam Jebali, der var stærk i foråret, og så er der den forsvarende topscorer Nicklas Helenius, der dog kan blive solgt.

Pep Biel fra FCK kan måske ende i en rolle som falsk 9'er, og vi ved, at han sparker frispark og straffespark. Han er mit bud på en topscorer i denne sæson.

Allan Olsen:
Louka Prip. AaB’s offensiv ser potent ud, og i flere perioder i sidste sæson viste Louka Prip sig som en dygtig afslutter. Han faldt lidt sammen i slutningen af sæsonen, men andenpladsen på topscorerlisten i sidste sæson kan sagtens forvandles til en førsteplads.

Lasse Claes:
Hvis han spiller hele sæsonen i Superligaen, er et frækt bud Pep Biel. Han spiller næsten forreste mand i Jess Thorups system, mens han ligeledes står for både frispark og straffespark. Han lavede 11 mål i sidste sæson, og den total kan godt øges med en otte-ni mål, tror jeg.

Lars Gram-Hanssen:
Louka Prip scorede 14 gange i sidste sæson, hvor kun Nicklas Helenius var farligere. Jeg tror, at AaB-profilen, der også tager straffespark for nordjyderne, kan ende som topscorer i næste sæson.

Mikkel Fuhr:
Louka Prip og Nicklas Helenius imponerede stort i sidste sæson, men foruden dem er der ikke den oplagte topscorerkandidat. Jeg går med en mindre oplagt kandidat i Viktor Claesson, som jeg tror brager ind i Superligaen og snupper topscorertitlen. Han har før i Krasnodar scoret tocifrede antal mål, og i en sæson, hvor den helt oplagt topscorer mangler, så ser jeg svenskeren som et frisk bud.

Troels Bager Thøgersen:
Det kunne sagtens være en spiller, der ikke er i ligaen endnu. Jeg ender med en overraskelse og siger Mads Hansen, der brager igennem i FC Nordsjælland og snyder alt og alle i en relativt målfattig sæson i Superligaen.

Ole Hoffskov:
Hvis Nicklas Helenius tilbringer hele sæsonen i Superligaen, bliver Silkeborg-profilen topscorer for anden sæson i træk.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.