• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Rundens Hold i Superligaen - 7. spillerunde

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Vi er klar med Rundens Hold til 7. spillerunde i dansk fodbolds bedste række.

Af Tipsbladet.dk

Det er tæt i toppen af dansk fodbolds bedste række, hvor SønderjyskE efter syv runder ligger nummer et med 14 point. Ned til 7. pladsen i rækken er der dog bare tre point, så der kan hurtigt rykkes rundt på tingene.

I bunden er AC Horsens og Lyngby blevet isoleret og har fem point op til Randers på 10. pladsen, efter begge klubber tabte i 7. runde.

Men hvem toppede i runden? Det kigger vi nærmere på her.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 6. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Marvin Schwäbe, Brøndby IF (2)
Brøndby IF's dygtige førstemålmand så skidt ud i sidste uge mod FC Midtjylland, hvor det endte med et nederlag på 2-3, men mod AaB kunne han ikke lastes for, at BIF ikke kom fra Aalborg med point. Tyskeren stod godt og havde flere store redninger i løbet af opgøret. Han måtte se sig passeret i begge halvlege, og eneste lille minus var, at han lige nøjagtig ikke kunne redde Tom van Weerts hovedstød sidst i opgøret.

Højre back: Martin Frese, FC Nordsjælland (1)
Var flyttet fra venstre til højre side til opgøret mod FC Midtjylland, men det var ikke til at se. Frese var fremragende og havde ingen problemer med at stoppe FC Midtjyllands offensiv. Det var mest i den anden side med Anders Dreyer, at FCM var farlige. Scorede i anden halvleg et glimrende mål og viser i det hele taget meget lovende takter for FC Nordsjælland.

Central forsvarer: Jeppe Tverskov, OB (2)
En stor leder i forsvaret hos OB. Var igen en rolig og sikker skikkelse hos fynboerne, der vandt med 1-0 over AC Horsens søndag. Der var lidt at lave for Tverskov og OB-forsvaret i den første del af opgøret, men da Kjartan Finnbogason blev udvist, blev det også noget nemmere at lukke ned for AC Horsens, der altså sluttede med 10 mand på banen. 

Central forsvarer: Simon Piesinger, Randers FC (1)
Rigtig fin præstation af Simon Piesinger og hele Randers-holdet. De har ledt efter en sejr og været uheldige indtil videre i Superligaen, men fredag aften kom forløsningen, da det på ganske imponerende vis blev til 3-0 ude over Vejle Boldklub. Den stærke Vejle-offensiv, som der er blevet talt så meget om, blev der fuldstændigt lukket ned for. Og det var blandt andet Piesingers fortjeneste.

Venstre back: Jakob Ahlmann, AaB (2)
Gjorde en god figur for AaB i opgøret mod Brøndby. Som altid var han hårdtarbejdende og klar på at byde ind både offensivt og defensivt. Nordjyderne fik skabt en del chancer i opgøret, og Jakob Ahlmann kom også i gode positioner på kanten. Noget, der blandt andet betød, at man fik skabt et overtag og skubber Brøndbys wing backs længere tilbage.

Højre midtbane: Kamaldeen Sulemana, FC Nordsjælland (2)
Har måske Superligaens højeste potentiale. Han var i glimt uhyggelig mod FC Midtjylland, hvor han kunne tage bolden omkring midten af banen og drible forbi en tre-fire mand med en hastighed, der fik FCM-spillerne til at ligne deltagere i kapgang. Fik scoret sit mål til sidst i opgøret, hvor FC Midtjylland satsede offensivt.

Central midtbane: Magnus Kofod Andersen, FC Nordsjælland (1)
Dominerede den centrale imdtbane, hvor han fordelte boldene til medspillerne. Han havde overtaget i forhold til FC Midtjyllands Nicolas Madsen og Jens-Lys Cajuste, og det var en af de dage, hvor der ikke var mange bolde, der blev spildt. Er en vigtig spiller for FC Nordsjælland, men kan til tider være til at overse, fordi han gør det "lette" så godt. Fin spiller, der ser ud til at blive bedre og bedre.

Central midtbane: Pedro Ferreira, AaB (1)
Pedro Ferreira er blevet fast mand i AaB, og man forstår hvorfor. Han er en fremragende kriger på den centrale midtbane i Aalborg. Mod Brøndby var portugiseren her, der og alle vegne. En clearing, fire blokeringer, to bolderobringer, otte tacklinger og 13 dueller vundet langs jorden. Tallene bekræfter, at han er prototypen på en defensiv midtbanespiller.

Venstre midtbane: Mathias Greve, Randers FC (1)
Spillede en rigtig god kamp for Randers FC, og han var manden, der vandt begge straffespark. Det første, hvor han blev fældet. Det andet, hvor der var arm på en afslutning fra Greve. Blev også noteret for assisten til Tobias Klysners scoring til 3-0. Har det, Randers nogle gange savner, nemlig individuel kvalitet og gennembrudsstyrke. Og det viste han fredag.

Angriber: Abu Francis, FC Nordsjælland (1)
Han ser sig selv som 6'er - altså defensiv midtbanespiller - men Flemming Pedersen vil hellere bruge Abu Francis som angriber i et tremandsangreb. Og at dømme ud fra lørdagens præstation forstår man hvorfor. Venstrekanten scorede to fremragende kasser, og han fulgte derfor op på sin scoring i Horsens ugen forinden. Går en spændende tid i møde, hvor der venter mange minutter for ghaneseren.

Angriber: Jonas Wind, FC København (3)
"Hakkede" to mål i kassen for FC København, men Nicolai Boilesen gør formentlig krav på den ene. Det krav får han ikke medhold i. Først scorede Wind på hovedstød til 1-0 mod Lyngby, inden han i anden halvleg liggende blev ramt af et skud fra Nicolai Boilesen, der gik i kassen. Et vigtigt mål på et tidspunkt, hvor stillingen var 3-2. Wind er nu oppe på fem scoringer i denne sæson og er dermed delt Superliga-topscorer.

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

Læs også:FC Midtjylland har Jesper Hansen og Daniel Høegh med mod Ajax

Læs også:Rafael van der Vaart kræver Ajax-sejr: De skal slå FC Midtjylland

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - Ajax

Læs også:Sisto før Ajax: Håber vi rammer det niveau som vi ved vi kan

Læs også:Ludwig ser muligheder for Horsens: Vi var bedst da vi kom i undertal