• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Her er Brøndbys aftale med fansene

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby IF har indgået en aftale med fansene. Her er en række af de væsentligste punkter.

Af Ole Hoffskov

Den gode stemning er tilbage i Brøndby IF - i bogstaveligste forstand.

Superliga-klubben er nået til enighed med Fanafdelingen om en aftale, der skal sikre, at Brøndby IF og klubbens tilhængere igen står side om side, hvad der ikke har været tilfældet for store grupperinger, siden Global Football Holdings indtog. 

Her er punkterne i den aftale, parterne har indgået:

- Brøndby IF vil fortsat spille i gul og blå, medmindre andet er påkrævet af Divisionsforeningen eller i henhold til love eller regler (f.eks. vedrørende farver på tredjetrøjer).

- Brøndby IF vil, med forbehold for gældende lovgivning eller regler, spille sine hjemmekampe på Brøndby Stadion (nuværende sted) eller på et nyt stadion, som er beliggende i Brøndby Kommune eller i det nærliggende område. Hvis Brøndby IF måtte opføre et nyt stadion, vil det være tilladt midlertidigt at spille hjemmekampe på et erstatningsstadion, mens det nye stadion er under opførelse.

- Brøndby IF vil ikke skifte klubnavn eller -logo.

- Administrative medarbejdere i Brøndby IF skal have deres arbejdssted og den daglige ledelse i Brøndby Kommune, medmindre medarbejderne arbejder hjemmefra eller lignende.

- Brøndby IF skal sikre, at Fanafdelingen fortsat kan indstille ét medlem til selskabets bestyrelse, som, med forbehold for aktionærernes godkendelse, udpeges til Brøndby IF's bestyrelse.

- Brøndby IF drives med gennemsigtighed og åbenhed

- Brøndby IF vil overholde Divisionsforeningens regelsæt for ejerskifter i dansk fodbold (og/eller samarbejde med Divisionsforeningen i tilfælde af manglende overholdelse).

- Med henblik på at sikre gennemsigtighed orienteres Brøndby IF's bestyrelse i tilstrækkeligt omfang om de vigtigste forhold i alle gennemførte, væsentlige spillerhandler. Alle oplysninger skal holdes fortroligt i bestyrelsen og overholde gældende lovgivning.

- Brøndby IF og Fanafdelingen har aftalt at afholde et årligt strategisk fan-/klubmøde i forbindelse med offentliggørelsen af klubbens årsrapport. På hvert af disse møder drøftes den aktuelle status og eventuelle væsentlige, nye kommercielle og sportslige tiltag og fantiltag med deltagelse af medlemmerne af Brøndby IF's bestyrelse og Fanafdelingens bestyrelse. Alle oplysninger, som videregives på hvert af disse møder, videregives under alle omstændigheder i overensstemmelse med gældende lovgivning. Derudover afholder Brøndby IF og Fanafdelingens topledelse et halvårligt statusmøde.

- En liste over de fodboldklubber, som Global Football Holdings, L.P. ejer, er tilgængelig på klubbens website. Listen vil på baggrund af Brøndby IF's viden også indeholde klubber, som er ejet af de aktionærer, der har bestemmende indflydelse i Global Football Holdings, L.P. Listen opdateres regelmæssigt, efterhånden som der sker ændringer.

Desuden fremgår det, at Brøndby IF skal være:

- Et stærkt Brøndby Masterclass, der tilfører talenter til seniorholdet og er attraktiv for talenter i hele Norden

- En klub med et stærkt kvindehold

- En klub med et fortsat stærkt socialt engagement i lokalområdet (f.eks. fællesskabsbilletter)

- En aktiv stemme i fodbolddebatten, både i dansk og europæisk sammenhæng Brøndby IF's træningslejre er for spillere, som er relevante for holdet, eller som i øvrigt kunne tilføre klubben værdi, herunder dem, der kan have interesse for potentiel transfer, leje mv.

Aftalen kan ikke opsiges, så længe Global Football Holdings besidder en bestemmende indflydelse i Brøndby IF. Hvis Global Football Holdings ikke længere besidder en bestemmende indflydelse i Brøndby IF, kan hver part opsige aftalen med seks måneders forudgåendeskriftligt varsel til den anden part.