Video : Tipsbladet
Superliga

Sådan starter de danske klubber i Europa

Fire danske klubber får muligheden for at kvalificere sig til et europæisk gruppespil i næste sæson. Her kan du få et overblik over de forskellige holds veje til europæisk fodbold.

Søndag nåede Superliga-sæsonen til vejs ende på den mest vanvittige facon i mands minde, da FC Midtjylland og Brøndby IF kæmpede om guldet til de døende sekunder. 

Med Brøndbys 3-2-nederlag til AGF var 3-3 mod Silkeborg nok for FC Midtjylland til at blive danske mestre, og dermed er det 'Ulvene', der snupper den danske plads i Champions League-kvalifikationen. 

Som vinder af pokalturneringen får Silkeborg IF chancen i Europa League-kvalifikationen, mens Brøndby IF skal i Conference League-kvalifikationen. 

Den sidste danske billet til europæisk fodbold er på højkant på fredag den 31. maj i Parken, når FC København og Randers FC mødes i playoff-kampen om en plads i Conference League-kvalifikationen. 

Efter søndagens euforiske guldfest i Herning går der knap to måneder, før FC Midtjylland skal i aktion i Champions League-kvalifikationen, hvor Thomas Thomasbergs mandskab indtræder i anden runde. Det første opgør spilles den 23./24. juli, og lodtrækningen finder sted den 19. juni. 

Brøndby og vinderen af Europa Playoff mellem FC København og Randers FC indtræder i anden runde af kvalifikationen til Conference League, så de blå-gule skal igennem tre kvalifikationsrunder for at nå gruppespillet. Det første opgør spilles den 25. juli og lodtrækningen finder sted den 19. juni. 

Silkeborg indtræder i anden runde af kvalifikationen til Europa League, hvor det første opgør også spilles den 25. juli, ligesom lodtrækningen også finder sted den 19. juni.