Foto: Getty Images
Superliga

Sendt til Portugal af FCM: Er blevet mere afklaret

Niveauet i den næstbedste portugisiske række er som bunden af Superligaen, mener Elias Olafsson.

Den islandske målmand Elias Olafsson har gennemgået en ganske stor rutsjetur i sin tid i FC Midtjylland. Han er gået fra at være reserve til at være førstevalg foran Jonas Lössl til, at han nu er udlejet til den portugisiske klub Mafra.

Her spiller han nu i den næstbedste række i landet, men det har hjulpet ham at komme derned, fortæller han i et interview på FCM's hjemmeside.

- Jeg er blevet mere afklaret i mit spil. Jeg har færre situationer, hvor jeg kommer på mellemhånd, og jeg ved, hvornår det er rigtigt at gå ud i en bold, og hvornår det ikke er. Samtidig har jeg lært at tage mere ansvar, siger han og fortsætter:

- Jeg er en af de erfarne spillere på holdet, så det kræver, at jeg er med til at gå forrest. Der er generelt kommet en større modenhed over mit spil, lyder det fra den islandske keeper.

Derudover kommer han ind på, at kampene i Portugal er noget andet end i Danmark, hvor man i Superligaen er meget taktiske og lukkede, så er der mere frit flow, som han kalder det. Samtidig er der også mange individualister, der kan skabe noget ud af det blå.

- Spillet er ikke lige så struktureret som i Superligaen, og det gør selvfølgelig, at jeg har flere målfarlige situationer, end jeg er vant til. Det lærer man helt sikkert noget af som keeper, forklarer Olafsson.

Efter en indkøringsfase mener han desuden, at de er ved at ramme et niveau. Lige nu er holdet på ottendepladsen ud af de 16 hold, der er i rækken. 

Tidligere har han været inde på, at han måske kommer tidligere tilbage til FCM. Læs mere om det her.