Disse SL-profiler slog igennem som lejesvende
Foto: Getty Images
Superliga

Disse SL-profiler slog igennem som lejesvende

En udlejning er ikke længere lig med et sikkert exit fra Superliga-klubberne.

Når spillere fra Superligaen bliver udlejet, har det historisk set ofte betydet, at spillerens karriere i den pågældende Superliga-klub reelt var ovre.

Og så er der de tilfælde, hvor en udlejning også er præcis det, en spiller har brug for.

FC Midtjylland har især den seneste håndfuld år haft held med at udleje senere profiler som Raphael Onyedika og Awer Mabil.

Men flere andre Superliga-klubber har de seneste et-to år enten opgraderet arbejdet med at udleje med henblik på at forbedre spillere, eller har lagt planer for at gøre det fra de kommende transfervinduer.

Tipsbladet har set nærmere på nogle af de spillere, har der haft gavn at blive udlejet og nu spiller regelmæssigt for deres Superliga-klub.

Orri Oskarsson
Angriber, FC København
Lejet til: SønderjyskE (foråret 2023)

Den islandske FCK-angriber scorede særdeles flittigt som ungdomsspiller i København og på Island. Men springet til seniorfodbold er stort, og i København tegnede konkurrencen til at være så hård, at FC København i foråret i år valgte at leje teenageren til SønderjyskE.
Sønderjyderne brugte Oskarsson flittigt i deres forgæves jagt på oprykning, og islændingen spillede både gode kampe og lavede fæle afbrændere.
Tilbage i København i sommer så angriberen ud til at være en oplagt kandidat til udlejning, men i stedet har Oskarsson været en god indhopper og i nogle kampe starter for Jacob Neestrup, der tydeligvis har manglet den skadesplagede Andreas Cornelius og dennes store fysiske tilstedeværelse. Oskarsson er også blevet islandsk landsholdsspiller.

Nikolas Dyhr
Back, FC Midtjylland
Lejet til:AC Horsens (foråret 2021) og Kortrijk (foråret 2023)

Det er ikke nemt at komme på holdkortet i FC Midtjylland, hvor der er mange spillere om buddet, og de seneste år har budt på adskillige trænerskifte.
Så i to omgange har Nikolas Dyhr været afsted for at spille fast andetsteds, først hos FCM's gode venner i AC Horsens i 2021 og senest i Belgien hos den lille klub Kortrijk.
Dyhr er stadig gardering for den stærke brasilianer Paulinho, men hvis den snart 29-årige sydamerikaner skal videre til næste sommer, kunne det være Dyhrs chance til endelig at gøre pladsen til sin egen.

Oliver Sørensen
Midtbane, FC Midtjylland
Lejet til: Fredericia (foråret 2021) og HamKam (foråret 2022)

Det er nogle stærke midtbanespillere, Oliver Sørensen har konkurreret med i FC Midtjylland, og i stedet for at se Evander, Gustav Isaksen, Raphael Onyedika og de andre spille fodbold, har den på Fyn rekrutterede FCM-spiller været forbi samarbejdsklubben Fredericia og i foråret sidste år i tre måneder i norske HamKam.
Med spilletiden, salg af flere profiler og Sørensens flid er det lykkes at få en fast plads i 2023 og en kåring som årets fund i klubben i sidste sæson. Midtbanespillerens fysik og ihærdighed både med og uden bolden har stillet ham godt i konkurrencen om spilletid under Thomas Thomasberg.

Oliver Antman
Angriber, FC Nordsjælland
Lejet til: Groningen (foråret 2023)

Den finske forward var overhalet af flere konkurrenter i sidste sæson, og med udlejningen til Groningen fik man tanken, at det nok ville være slut i FC Nordsjælland i sommeren 2023.
Men den finske landsholdsspiller kom godt tilbage efter at have fået en del spilletid i Æresdivisionen, og kun en ærgerlig skade betyder, at kantspilleren ikke får mere spilletid for FC Nordsjælland i år.

Mikkel Kallesøe
Back, Randers FC
Lejet til: Viborg FF (efteråret 2017)

Det var vilde tider i Randers fra 2016 til 2018, hvor man med et kraftigt forøget spillerbudget og flere forskellige cheftrænere, herunder hollandske Ricardo Moniz, forsøgte at bokse sig vej til toppen i Superligaen.
En af de spillere, der undervejs blev vejet og fundet for let, var Mikkel Kallesøe, der til manges forbavselse blev udlejet til Viborg på transferdeadlinedag i august 2017.
Kallesøe spillede fast det efterår for nedrykkerne og blev så hentet tilbage til Randers, hvor han siden blev fast mand og stadig befinder sig i dag.

German Onugkha
Angriber, Vejle Boldklub
Lejet til: Krylia Samara (sommeren 2021), Rubin Kazan (efteråret 2021), Bnei Sakhnin (efteråret 2022)

Det har været et spøjst forløb med den russisk-nigerianske angriber, der først var lejet til Vejle fra Krasnodar og så tre gange har været udlejet fra VB.
Her efter oprykningen til Superligaen ser man tydeligt angriberens fine kvaliteter, og de ellers målfattige vejlensere har i Onugkha en offensivspiller, der er rigeligt god til at spille højere i tabellen i landets bedste række.

Jeppe Grønning
Central midtbane, Viborg FF
Lejet til: Hobro (foråret 2014)

Han mistede pladsen i Viborg efter en oprykning til Superligaen og bøvl med skader, rykkede sensationelt op med Hobro i foråret 2014, og så fik man jo tanken, at karrieren nok skulle fortsætte et andet sted end Viborg.
Men siden har Jeppe Grønning været at finde i den grønne Viborg-trøje, på trods af at der den sommer var snak om, at Grønning skulle blive hos oprykkerne, og i foråret i år forlængede Grønning og VFF samarbejdet frem til sommeren 2026.