• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

SIF intensiverer jagt på investorer: Kan være en større europæisk klub

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Silkeborg IF skruer nu op for jagten på nye investorer, da det er nødvendigt med flere penge, hvis klubben skal etablere sig i Superligaen.

Af Victor Risager

Silkeborg IF skal i næste sæson spille i NordicBet Ligaen, men den midtjyske klub har ambitioner om at vende hurtigt tilbage til Superligaen.

I Silkeborg er målet nemlig at blive en etableret Superliga-klub i senest 2022, men det kan ikke ske med det nuværende budget. Derfor intensiveres jagten også på nye investorer, skriver klubben på sin hjemmeside efter en generalforsamling mandag.

Bestyrelslesformand Henrik Lyhne forsikrer dog, at visionen ikke ændres, mens Silkeborg IF ikke vil lade hvem som helst investere i klubben.

Læs også:Vejle kan sikre oprykning tirsdag: Har været et langt og hårdt maraton

- Vi ændrer ikke på visionen, men erkender at det med at blive en etableret superligaklub kræver langt flere penge, end den nuværende ejerkreds er i stand til at rejse. Netop derfor søger Silkeborg IF Fodbold i øjeblikket den rigtige ejer med både knowhow og penge til at løfte klubben, lød det fra Henrik Lyhne til generalforsamlingen.

En ny investor kunne eksempelvis være en større europæisk klub, lyder det.

- Men det bliver ikke en rig russer eller kineser. Det skal være kloge penge, der kan være med til at udvikle det stærke fundament, vi allerede har. Det kunne f.eks. være en større klub fra en af de store europæiske ligaer.

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Har solgt spillere for 65 millioner
Endvidere fortalte Silkeborg IF’s direktør, Kent Madsen, ved generalforsamlingen, at Silkeborg IF har solgt spillere for 65 millioner kroner over de seneste tre år.

Det gælder blandt andet salg af spillere som Robert Skov, Jens Martin Gammelby, Sammy Skytte, Mads Emil Madsen, Ronnie Schwartz og Eskild Dall. 

Læs også:Har spillet de seneste fem kampe: Midtbanemand forlader OB

Læs også:Superliga-spørgsmål: Får Ronnie Schwartz lov til at plaffe løs nu?

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus