• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

SIF-sportschef: Derfor var Dolberg et supersalg

Foto: Jan Christensen / Getty Images

Jesper Stüker tøver ikke med at kalde salget af Kasper Dolberg for sit supersalg.

Af Jacob Quvang

Silkeborg har over de senere år leveret flere flotte spillersalg, men et navn overskygger alle andre, mener klubbens sportschef Jesper Stüker.

Det er naturligvis salget af Kasper Dolberg til AFC Ajax, som sportschefen er mest stolt af, og det bekræfter han til Discovery+ i programmet "Købmændenes Klub". Salget til den hollandske storklub var en øjenåbner for, hvilken hylde klubben kunne sende spillere afsted til, hvilket klubben senere nød godt af på mange områder internt, fortæller sportschefen.

- Det der med at vi kunne sælge en spiller til Ajax, som virkelig eksploderede på ungdomslandsholdene og senere hen slog igennem var sådan lidt et wakeup-call for os alle sammen og med til, at vi turde hæve overliggeren for, hvor gode de kunne blive. 

- Da jeg sad med de der spillere de første gange, og vi skulle lave kontrakter, snakkede vi om: "Tænk hvis du kunne blive førsteholdsspiller i Silkeborg". Nu fandt vi så ud af, at der var noget, som rakte længere ud. Vi kunne faktisk udvikle spillere til et højere niveau. Det gav et boost og en tro på tingene blandt trænerne og i virkeligheden også spillerne, forklarer sportschefen, som efterhånden har flere flotte spillersalg på CV'et, og som altså bekræfter, at salget af Dolberg brød en lydmur.

Blandt andet har Silkeborg også solgt Robert Skov til FC København, Jens Martin Gammelby til Brøndby, Mads Emil Madsen til Slavia Prag og Magnus Mattsson til NEC Nijmegen siden salget af den blonde angriber.

Tidligere har Stüker også fortalt, at det næste store salg i Silkeborg kan blive Rasmus Carstensen. Det kan du læse mere om her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020