Superliga Kenneth Jensen

SIFs næste profil? Han løb lortet sønder og sammen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

De har mange dygtige spillere i Silkeborg IF, og direktør gør det nærmest klart, at der kan være endnu en på vej.

Af Kenneth Jensen

Da Silkeborg IF solgte højre back Svenn Crone til Lyngby Boldklub, stod der en mand klar i kulissen, der viste sig at være bedre.

Rasmus Carstensen har udviklet sig eksplosivt, spillede en forrygende sæson i fjor og står formentlig foran et stort salg denne sommer. Ifølge Ekstra Bladet kræver SIF 22,5 millioner kroner for spilleren, der er fast mand på U21-landsholdet.

Og Kent Madsen, der er administrerende direktør, indkerer, at den næste i køen også bliver rigtig god.

I en podcast fra Midtjyllands Avis fortæller Morten Bruun og administrerende direktør Kent Madsen om sæsonen, og her får direktøren til opgave at sætte nogle ord på nogle af de spillere, der har været gode for Superligaens bronzevindere.

Og med Rasmus Carstensen får direktøren indikeret, at der er et sommersalg på vej, ligesom han får gjort det klart, at der er en god afløser klar i kulissen.

- Carstensen er fremragende. Han har en kæmpe motor og har gjort det glimrende, og lige om lidt kommer I til at sige (Oliver) Sonne hele tiden, for han løb hele lortet sønder og sammen, da vi startede træningen den anden dag, siger Kent Madsen til podcasten Det Røde Felt, som udgives af Midtjyllands Avis.

Oliver Sonne blev hentet til Silkeborg IF fra HB Køge for et år siden, og han viste hurtigt gode takter og ligner fremtiden på højrebacken, mens han faktisk også kan spille på venstre back.

Den 21-årige dansker skrev allerede i december under på en ny aftale med midtjyderne, og derfor er han nu på kontrakt til sommeren 2026. Der er i øvrigt noget ganske kuriøst i fortællingen om Carstensen og Sonne - de to er begge født den 10. november 2000.

Silkeborg IF købte i øvrigt tirsdag venstre back Lukas Engel, der nu er på kontrakt til 2027. Så det er nok højrebacken, Oliver Sonne skal satse på fremadrettet.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.