• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Silberbauer kender ny Brøndby-profil rigtig godt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby har fået sig en særdeles offensiv back, mener Michael Silberbauer, som kender Sean Klaiber særdeles godt.

Af Jacob Quvang

Brøndby lukkede og slukkede transfervinduet på indsiden med at købe Sean Klaiber, som er hentet i FC Utrecht. 

Dermed har Brøndby hentet ind på en hylde, som siger 179 kampe i Æresdivisionen og et tidligere ophold i Ajax. 

Størstedelen af karrieren har dog været i FC Utrecht, og det er netop herfra, at Michael Silberbauer kender ham særdeles godt. Michael Silberbauer var for nylig træner for Klaiber, som var fast mand på højrebacken under danskeren. Han kan melde om en meget professionel gut, som nok skal passe godt ind i Brøndbys miljø.

- Jeg tænker, at han har søgt efter et udlandseventyr, og at det er det, der har vejet tungt. Han er faktisk en stor personlighed. Det er en, der også vil forlange noget af sine medspillere, forklarer Silberbauer til Tipsbladet.

Han er ikke bekymret for, at Klaiber skal bruge lang tid på at vænne sig til dansk fodbold. Det ligger da heller ikke i kortene med tanke på, at han har spillet fast for FC Utrecht, og at han er 29 år gammel. 

Det er nok de færreste herhjemme, som har set Klaiber tørne ud for Utrecht, men Brøndby kan se frem til at få en spiller, som er rigtig stærk i det fremadrettede spil.

- Der er jo altid nogle småting, når man kommer fra de forskellige lande, men Sean kan godt klare sig selv. Specielt i det offensive spil er han stærk. Så skal han selvfølgelig lære Brøndbys system og måde at forsvare på, men jeg har ikke nogen tvivl om, at jeg tror, at han vil kunne lave nogle offensive impulser for dem.

- Når man hele tiden siger, at han er offensiv stærk, så er det fordi, han er stærkere der, end han er defensivt. Det er ikke fordi, at han ikke kan forsvare, men han er en spiller, som gerne vil løse alle situationer, også spillemæssigt, så jeg synes generelt, at han også er god til det. Så er det med at finde den rigtige balance i det. 

Sean Klaiber missede et par uger af opstarten og den første turneringskamp i denne sæson med en lille skade, men ellers er han en spiller, som nærmest aldrig er skadet. 

I Brøndby kommer han med stor sandsynlighed til primært at kæmpe mod Sebastian Sebulonsen og Kevin Mensah om spilletiden på højre wingback.